Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Premiérovi ani rezortu diplomacie sa nepozdávajú hrozby SNS o odchode z koalície
Zdielať na

Premiérovi ani rezortu diplomacie sa nepozdávajú hrozby SNS o odchode z koalície

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hrozby SNS o odchode z koalície pre milióny na letiská z NATO sa nepozdávajú nielen premiérovi. Obočie opäť dvíha i rezort diplomacie, ktorý mal poverenie o tejto zmluve s Američanmi rokovať. Odkaz SNS ale prišiel cez médiá a bez rokovania príslušných orgánov.

Nejde o prvý spor medzi rezortom diplomacie a Slovensko národnou stranou. Hovorí o tom, že takéto odmietnutie a ukončenie rokovania o celkovej zmluve nebolo predmetom ani politických rokovaní či už v rámci koalície alebo bezpečnostnej rady, ktorá by mala diskutovať o takýchto témach.

Podľa stanoviska rezortu Miroslava Lajčáka takýto krok môže mať ďalekosiahle následky aj v rámci zahranično-bezpečnostnej politiky Slovenska. Aký bude ďalší krok, zatiaľ nie je isté. Stále sa čaká aj na koaličné rokovania, kde by mali diskutovať aj o tejto téme, ktorá zaznieva posledné dní politickým priestorom a vyvoláva rôzne názory v jednotlivých koaličných stranách. Premiér v pondelok argumentoval tým, že letisko na Sliači už raz bolo z peňazí NATO modernizované a rekonštruované. Neznamenalo to prítomnosť zahraničných vojsk na našom území, čo je argument SNS. 

Svoj názor na tému vyjadril na sociálnej sieti aj prezident Andrej Kiska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy