Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opitý otec s deťmi v aute havaroval. Zranil 11-ročnú dcéru
Zdielať na

Opitý otec s deťmi v aute havaroval. Zranil 11-ročnú dcéru

ZEMIANSKE KOSTOĽANY / František z prievidzského okresu (38) takmer zabil svoju 11-ročnú dcéru, keď si za volant sadol opitý. Do auta zobral okrem dcéry aj 12-ročné dievča a svoju priateľku. V obci Zemianske Kostoľany havaroval. On jediný sa nezranil, v dychu mu ale namerali viac ako dve promile alkoholu. Jeho dcéra leží v martinskej nemocnici.

"Počuli sme ranu, išiel som pozrieť do okna a auto sme nemali pred domom. Naše auto bolo o 15 metrov posunuté," hovorí obyvateľ obce. Vinník chcel obísť auto stojace na kraji cesty. Manéver však nezvládol.

"Tridsaťosemročný vodič sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a narazil do odstaveného vozidla, ktoré parkovalo pri pravej krajnici," komentuje hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. Na mieste nebola žiadna brzdná dráha. V aute sa okrem vodiča a jeho priateľky viezli aj dve dievčatá vo veku 11 a 12 rokov. Jedno z nich sa nevedelo dostať von.

"Kričali tie dievčatá, ten pán bol zjavne opitý, vyskakovali celé krvavé, tak som sa zľakla, či sa im niečo nestalo," hovorí svedkyňa nehody. 

"Dostali sme informáciu, že ide o nehodu dvoch áut a mala by tu byť zakliesnená osoba. Tú vybrali von pred našim príchodom záchranári. My sme vzali do nášho auta ďalšie dve osoby a ošetrili sme ich," hovorí veliteľ zásahu HaZZ Prievidza Ivan Molnár. 

 "Dvaja pacienti zostali v našom zariadení na sledovanie, jedna pacientka vo vážnejšom stave, vzhľadom na to, že sa jednalo o dieťa prevezené do Martina," vraví Milan Henčel, námestník nemocnice v Bojniciach. Najťažšie zranenia utrpela 11-ročná dcéra vinníka nehody. Policajti zistili, že pred jazdou pil.

"Vodič nafúkal 1,73 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška ukázala ešte vyššiu hodnotu, a to 2,08 promile," dodáva Kudlička. Podľa odborníka pre liečbu závislosti Mariána Daubnera situácia naznačila to, že vodič auta odložil fľašu s alkohol tesne predtým, ako si sadol za volant. Skončil v rukách policajtov a hrozí mu päťročné väzenie. 

Cestu zablokovala nehoda dvoch osobných áut. Šofér jedného z nich údajne zaspal za volantom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy