Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prihlášky na šéfa polície sú už podané. Voľba sa bude konať podľa nových pravidiel
Zdielať na

Prihlášky na šéfa polície sú už podané. Voľba sa bude konať podľa nových pravidiel

BRATISLAVA / Už hodinu má ministerstvo vnútra k dispozícii prihlášky všetkých uchádzačov o posť prezidenta policajného zboru. Voľba sa bude konať podľa nových pravidiel. O funkciu sa uchádza aj terajší policajný prezident Milan Lučanský. Prihlásili sa aj záujemcovia na funkciu šéfa Inšpekčnej služby.

Ministerstvo vnútra už ukončilo termín na podanie prihlášok na post policajného prezidenta a taktiež na budúceho šéfa Inšpekčnej služby. Milan Lučanský už vo štvrtok avizoval, že sa bude o pozíciu šéfa polície uchádzať. 

​Pripraviť si tak bude musieť rozsiahli projekt, v ktorom pred špecializovanými komisiami a aj pred parlamentným výborom pre obranu a bezpečnosť bude zdôvodňovať, ako by si predstavoval vedenie policajného zboru a celú jeho koncepciu. 

Koľko kandidátov sa prihlásilo zatiaľ ministerstvo vnútra neprezradilo. Voliť sa bude podľa nových pravidiel a už v pondelok by mali byť známe všetky mená uchádzačov na oba posty. 

​Podľa informácií TV JOJ sa do kandidatúry mal zapojiť aj šéf elitného komanda Lynx Štefan Harman. Ten to zatiaľ nepotvrdil ale ani nevyvrátil.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy