Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kontroverzné vedenie zastupiteľstva vo Fekišovciach riešila prokuratúra. Starostku si zavolali na koberček
Zdielať na

Kontroverzné vedenie zastupiteľstva vo Fekišovciach riešila prokuratúra. Starostku si zavolali na koberček

FEKIŠOVCE / Prípad slávneho kontroverzného videa z obecného zastupiteľstva v obci Fekišovce má ďalšie pokračovanie. Prokuratúra totiž uzavrela podania od rozhorčených obyvateľov či organizácií, ktoré žiadali všetko skontrolovať a vyšetriť. Výsledok je jednoznačný - zákony boli porušené vo viacerých prípadoch.

Prokuratúra skúmala výstup zo slávneho obecného zastupiteľstva vo Fekišovciach niekoľko týždňov.  Pre porušenie zákona poslala prokuratúra do obce protesty a upozornenie. "Podané proti vedeniu obecného zastupiteľstva, to, akým spôsobom sa viedlo," uviedol Branislav Bujňák z krajskej prokuratúry v Košiciach. 

Prokurátorka si starostku predvolala a svoje správanie na videu musela osobne vysvetliť. Nenastali vraj žiadne obštrukcie, cieľom bolo prípad čo najskôr uzavrieť. "Uvidíme, čo z toho vyjde. Poslala som zápisnicu z posledného zastupiteľstva aj uznesenie," povedala starostka Fekišoviec Miloslava Fedorová. 

Obec aktuálne čaká na doručenie verdiktu prokuratúry. V upozornení sú spomenuté všetky prešľapy v podaní starostky obce a požiadavka na okamžitú nápravu. 

Tri protesty prokuratúry sú ešte vážnejšieho charakteru. Niektoré body úvodného obecného zastupiteľstva, totiž neboli schválené zákonným postupom. Schvaľovanie starých uznesení sa tak bude musieť opakovať. Ak by to náhradníci za pôvodných poslancov odmietli, Fekišovciam hrozia následky. "V tom prípade môže hroziť až to, že súd rozhodne o zrušení takéhoto rozhodnutia," uviedol odborník na samosprávu Michal Kaliňák.

Vo Fekišovciach nedávno zmizla turistická atrakcia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy