Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Krádež vo Fekišovciach. Obec prišla o turistickú atrakciu
Zdielať na

Krádež vo Fekišovciach. Obec prišla o turistickú atrakciu

FEKIŠOVCE / Dedina Fekišovce sa vďaka videu z obecného zastupiteľstva stala hitom internetu. Jej fanúšikovia tam cestovali iba preto, aby sa pri tabuli s jej názvom na pamiatku odfotili. Práve spomínanú tabuľu ktosi ukradol.

Zvláštny odkaz, recesia či zberateľský suvenír. Obec už zmiznutie tabule nahlásila a čaká na novú. "Ľudia sa fotili pri tabuli, možno voľakomu chýbala," hovorí starostka Fekišoviec Miloslava Fedorová. 

Dedinčania dúfajú, že sa z krádeže nestane tradícia. Starostka ponúka záujemcom o suveníry radšej pohľadnice a magnetky. Prvá edícia sa rýchlo vypredala, a tak pre priaznivcov Fekišoviec rozširujú ponuku originálnych motívov. "Obecný úrad, keďže to je najviac fotená budova na Slovensku, a potom dolný koniec obce a tu je trošku vidieť dom, kde býva Ďoďo. Ide o limitovanú edíciu," hovorí s úsmevom starostka obce pri opisovaní motívu magnetky. 

Obecné zastupiteľstvo je po odchode štyroch poslancov a nástupe ich náhradníkov funkčné. Kým starostka hovorí o vyriešení všetkých problémov, verejnosť ešte čaká na verdikt prokuratúry, ktorá skúma kontroverzné video. Miloslava Fedorová má však vo všetkom jasno: "Vidíte, že som vysmiata ako lečo," dodáva.

Obec Fekišovce ešte donedávna poznal len málokto. Video zo zasadnutia obecného zastupiteľstva sa stalo hitom internetu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy