Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zlatica Kušnírová chcela Ficovi vrátiť ruže. Na oslavy MDŽ ju nepustili
Zdielať na

Zlatica Kušnírová chcela Ficovi vrátiť ruže. Na oslavy MDŽ ju nepustili

PREŠOV / Matka zavraždenej Martiny Kušnírovej Zlatica sa vo štvrtok snažila dostať na smerácke oslavy medzinárodného dňa žien v Prešove. Bývalému premiérovi Robertovi Ficovi chcela symbolicky vrátiť ružu, ktorú na tradičnom mítingu Smeru dostala pred niekoľkými rokmi. No ochrankári ju do tamojšej hádzanárskej haly nevpustili.

A tak sa štyri ruže, dve za Martinu a dve za Jána Kuciaka, rozhodla položiť pred vchodom a odišla. Pripomenulo to tak situáciu z roku 1999, kedy matka zavraždeného Roberta Remiáša priniesla kyticu z hrobu svojho syna na míting Vladimíra Mečiara vo Vrbovom. S kyticou sa po ňom zahnala, následne ju museli chrániť pred davom Mečiarových priaznivcov.

Vyjadrenie Smeru 

"Pani Z. Kušnírovej neodopierame nárok na všetky prejavy emócií a smútku. Stratila najcennejšie, čo mala a chápeme, v akej ťažkej situácií sa po smrti dcéry a budúceho zaťa ocitla. Principiálne však odmietame, aby bola táto tragická udalosť pod taktovkou hyenistických médií hrubo zneužívaná na politický boj proti strane SMER – SD. Dôrazne sa ohradzujeme voči takýmto praktikám a odmietame akékoľvek spájanie vraždy novinára a jeho snúbenice so stranou SMER – SD,". 

Pozrite si reportáž ako to na MDŽ vyzeralo minulý rok: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy