Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Roztrasený most vymenia za nový
Zdielať na

Roztrasený most vymenia za nový

SEREĎ / V Seredi majú postaviť nový most ponad železnicu. Ten terajší je ešte tento víkend v plnej prevádzke. Vzhľadom na to, že podľa diagnostiky je v havarijnom stave, obmedzia cez neho dopravu a slúžiť bude iba pre vozidlá do 3, 5 tony. Ako sme sa mohli sami presvedčiť, most sa po prejazde nákladných vozidiel aj autobusov viditeľne hýbe.

Vážne dopravné obmedzenia budú aj v Seredi, cez most ponad železnicu nebudú môcť jazdiť všetky vozidlá. Od pondelka 25. februára budú mať zakázaný prejazd vozidlá s hmotnosťou vyššou ako 3,5 tony, čiže nákladné autá ako aj autobusy. Hlavná obchádzková trasa bude viesť hlavnú cestu 62 smerom na Galantu.

Podľa zástupcu primátora mesta most bol v roku 2011 v piatom stupni v zlom stave, v tohto roku je na základe diagnostiky až v siedmom najvyššom havarijnom stupni. "Most je nutné zbúrať a postaviť novú nosnú konštrukciu vrátane spodnej stavby," hovorí Lucia Karelová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest.

Po prejazde nákladného auta sa most viditeľne hýbe. Primátor pred niekoľkými rokmi upozornil správcu na zlý stav tohto mosta. Správca sľuboval, že v roku 2019 práce začnú, s podmienkou ak budú finančné prostriedky. Od hovorkyne slovenskej správy ciest sme sa dozvedeli, že nový most by mali začať stavať v roku 2021. Koľko bude stáť nám nevedela povedať.

"Potrebná výška finančných prostriedkov bude preukázaná prepočtom investičných prostriedkov v dokumentácii stavebného zámeru," dodáva Lucia Karelová.

Podľa policajnej hovorkyne môže dôjsť aj k úplnej výluke dopravy.

"Most bude pravidelne kontrolovaný a vyhodnocovaný, v prípade zhoršenia stavebno- technického stavu príde k jeho úplnému uzavretiu pre všetky vozidlá," povedala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Na výstavbu či rekonštrukciu mostov nedočkavo čakajú všetci miestni:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy