Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šokujúci brutálny útok matky na vlastné dieťa
Zdielať na

Šokujúci brutálny útok matky na vlastné dieťa

WROCLAW / Teraz vám ukážeme neuveriteľný prípad. Matka za bieleho dňa napadla na ulici vlastné ani nie mesačné bábätko. Nebyť dostatočne rýchlej akcie okoloidúcich, malý chlapček by zrejme jej útok neprežil.

34-ročná matka sa vybrala so svojim bábätkom na prechádzku po Wroclawi. V jednej chvíli sa ale niečo zmenilo a vlastná matka na dieťa zaútočila. Ani nie mesačný chlapček sa pritom nemal voči útoku matky ako brániť. "Vybrala dieťa z kočíka, udrela ho silno do tváre, následne ho hodila o zem, kde doňho ešte kopla," opisuje hrôzu vyšetrovateľ Bartosz Jizdebcki.

Celú situáciu videli okolidúci, ktorí matke ďalší útok prekazili a na miesto zavolali policajtov. Malé bábätko previezli privolaní záchranári do nemocnice. Prokurátorka Malgorzata Klaus dodáva: "Chlapček má zlámanú kľúčnu kosť. Zostáva hospitalizovaný. Vec sme postúpili aj rodinnému súdu, aby zvážil pre dieťa pestúnsku starostlivosť."

"Žena už bola v minulosti trestaná za týranie detí. Previezli sme ju na výsluch a následne umiestnili do väzby," hovorí Anna Zbroja, hovorkyňa polície.

Matka ale počas výsluchu podala naozaj kuriózne vysvetlenie. Na bezbranné dieťa údajne zaútočila preto, lebo mala doma rodinné problémy.

"Tvrdila, že v ten deň sa pohádala so svojim partnerom a rozhodla sa svoju zlosť a frustráciu vybiť na svojom dieťati," hovorí Bartosz Jizdebcki. 

Žena sa k obvineniam z pokusu o vraždu odmietla priznať. Sudca ju na návrh prokurátora umiestnil do väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí až 15 ročný trest.

Nezmyselný a nekontrolovaný hnev dospelého voči malému dieťaťu je neprípustný a môže mať ďalekosiahle následky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy