Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pád teplovzdušného balóna vo Vysokých Tatrách. Záchranári našli už len prázdny kôš
Zdielať na

Pád teplovzdušného balóna vo Vysokých Tatrách. Záchranári našli už len prázdny kôš

VYSOKÉ TATRY / Dobrovoľní záchranári Tatranskej horskej služby, ktorí slúžia na Štrbskom Plese, si takýto zásah vo svojej histórii nepamätajú. Do lesa sa dnes popoludní zrútil teplovzdušný balón. Keď však prišli namiesto, posádku nenašli.

Dobrovoľní záchranári horskej služby okamžite sadli na štvorkoľku a vyrazili na miesto pádu balóna. Bolo to asi štyri kilometre od Štrbského plesa v lesnom poraste. 

"Sme v takom napätí boli, či tam nenájdeme niekoho ťažko zraneného," hovorí jeden zo záchranárov Jaroslav Švorc s tým, že boli pripravení poskytnúť prvú pomoc, no nikoho nevideli. 

"Bol tam batoh, tak sme usudzovali, že ak by sa niekomu nič nestalo, tak by si ten batoh vzal so sebou," dodáva Švorc. Záchranári obzreli celý balón a okolie. "Boli tam iba jedny stopy, tak nám napadlo, že tam bol asi iba jeden človek," vysvetľuje situáciu záchranár Peter Peťo.  

Napokon sa spojili s vedúcim zo Štrbského plesa. Ten im oznámi dobré správy. "Že prišiel človek, ktorý je trošku v šoku a že ohlásil túto vec," dodal Peťo. Boli najmä radi, že sa mu podarilo pristáť síce na netradičnom mieste, ale bezpečne. 

Pozrite si reportáž o Slovákovi, ktorý skáče z balóna. Nie je to ale nič jednoduché: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy