Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bezdomovec na základnej škole obťažoval maloletého chlapca
Zdielať na

Bezdomovec na základnej škole obťažoval maloletého chlapca

Maloletého chlapca v meste na Záhorí cestou do školy prenasledoval muž. Keď vošiel do objektu školy, chlap na neho zaútočil zo zadu a zavrel mu ústa. Pomohlo, že riaditeľ školy hneď kontaktoval mestských policajtov a kriminalistov.

V Skalici v budove základnej školy muž obťažoval maloletého chlapca. "Chlapec išiel po spodnej chodbe školy, páchateľ jednou rukou chytil za ústa a druhou vošiel do vrecka rukou," hovorí Ferdinand Mach, náčelník mestskej polície v Skalici. 

Vystrašený žiak sa páchateľovi vyšmykol a utekal za riaditeľom školy. Ten rýchlo zavolal na mestskú políciu. "Zistili sme, že sa jednalo o trestný čin, preto sme kontaktovali odbor kriminálnej polície, ktorý poslal výjazdovú skupinu," dodáva Ferdinand Mach.

Mestskí policajti pozreli všetky kamerové záznamy a uvideli, že za chlapcom dlhší čas asi 500 metrov išiel dospelý muž.

"To bude asi nejaký sexuálny agresor, ktorý sa až doteraz nejakým takýmto spôsobom neprejavoval. A potom ďalší dôvod môže byť, že je pod vplyvom drogy, a teda sa teraz správal takto, lebo bol zdrogovaný alebo mal vypité," komentuje psychiatrička a sexuologička Danica Caisová. Podľa sexuologičky si chlapca vyhliadol a sledoval ho až na intímne miesto. 

Vďaka tomu, že v Skalici majú veľmi dobrú spoluprácu medzi mestskou a štátnou políciou a riaditeľ školy nezaváhal a rýchlo konal, policajti páchateľa rýchlo dolapili. "Do hodiny zadržali podozrivého muža, ktorého vyšetrovateľ obvinil zo sexuálneho násilia," tvrdí hovorkyňa KR PZ v Trnave Martina Kredatusová. 

Zobrali ho do väzby

Podľa hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej, Okresný súd v Skalici rozhodol o väzbe obvineného: "Z dôvodnej obavy, že ujde, alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu a taktiež z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti."

Podľa vyjadrenia polície obvinenému 41-ročnému bezdomovcovi hrozí trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov, keďže jeho útok smeroval voči maloletej osobe.

"Chcel by som vyzvať rodičov, aby vysvetľovali deťom, aby boli obozretné a pri najmenšom nejakom podozrení informovali buď rodičov, alebo učiteľov či riaditeľov škôl. My, samozrejme, už dlhšiu dobu monitorujeme priestory škôl," dodáva Ferdinand Mach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy