Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bolesť po roku neustupuje. Rodičia Jána a Martiny dúfajú, že sa objednávateľ nájde
Zdielať na

Bolesť po roku neustupuje. Rodičia Jána a Martiny dúfajú, že sa objednávateľ nájde

BRATISLAVA / Vo štvrtok večer uplynie rok od brutálnej popravy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny. Už prvá reakcia policajného prezidenta naznačovala, že dôvodom dvojnásobnej vraždy bola zrejme práca Jána Kuciaka.

Po vražde vyšli tisícky ľudí na námestia. Krátko na to nastali zmeny - polícia má nového šéfa, vláda nového premiéra aj ministerku vnútra. Už poznáme mená tých, ktorí mali dvoch mladých ľudí popraviť. Kto bol objednávateľom stále presne nevieme. Aj na to čakajú rodičia Jána a Martiny, ktorých bolesť ani po roku nie je menšia.

O tom, že svoje deti už viac neuvidia sa dozvedeli až na polícii. "Všetci mali hlavu dole a plakali. Pýtala som sa čo sa stalo a nikto nič, len kývali s hlavou. Vyšli takí traja policajti a jeden povedal tu je pani z východu, to je matka zavraždenej," uviedla mama Martiny Kušnírovej Zlatica Kušnírová. 

"Keď sme sa dozvedeli, čo sa stalo, viem, že som päsťou buchol do steny na krajskom oddelení polície. Potom mám okno, hádam aj tri - štyri dni som nevnímal, čo sa deje," povedal otec Jána Kuciak Jozef Kuciak a dodáva: "Vraha majú, len ten objednávateľ. Začínam mať už obavy, či sa to vôbec niekedy dozvieme".

Zo Zlatice Kušnírovej sa stala bojovníčka za pravdu a spravodlivosť. Dodnes sa stretáva aj s nepochopením. Tým ľuďom odkazuje, že by ju pochopili až vtedy, keď by prišli o to najcennejšie, čo majú a zaplatiť by museli tú najkrutejšiu daň. Martinina mama spočiatku dôveru vo vyšetrovanie nemala. Zlom nastal až po tom ako za mrežami skončili podozriví. Nepáči sa jej ale posledný zásah, keď časť prípadu odňali vyšetrovateľom, ktorým začala veriť.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy