Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Krutý osud piatich šteniatok. Majiteľ ich nechal napospas krutej zime
Zdielať na

Krutý osud piatich šteniatok. Majiteľ ich nechal napospas krutej zime

TURČIANSKE TEPLICE / Päť malých šteniatok niekto nechal napospas osudu vonku v krutej zime v lesoparku v Turčianskych Tepliciach. Našiel ich obyvateľ, ktorý išiel na prechádzku so psom. Nič nenechal na náhodu. Zvieratá okamžite odniesol k miestnemu veterinárovi.

Veterinár psíkom vo svojej ordinácii poskytol provizórny domov. O dve psie sestry a troch ich bratov sa vzorne stará aj spolu so svojou rodinou. "Našiel ich jeden náš klient, ktorý bol akurát na prechádzke," uviedla Viera Rišicová, dočasná opatrovateľka psíkov. "Počul zvuky, psík mu odbehol, prišiel tam a uvidel 5 šteniatok vyhodených v snehu," opísal udalosti zverolekár Peter Rišica. "Vyzliekol si vestu, dal psíkov do nich a večer ich priniesol," dodala Viera Rišicová.

​Všetky šteniatka boli premrznuté a skrehnuté. Podľa zverolekára, psíčkár, ktorý ich objavil, bol pre tieto stvorenia v pravý čas a na tom správnom mieste. "Vonku bol mráz, okolo -10 stupňov. Keby ich nenašiel hneď, ako ich niekto vyhodil, tak by to asi neprežili," povedal Peter Rišica. Pri záchrane zvieratiek veterinárovi pomáhala jeho manželka. "Jedno už doslova modrelo, ale dali sme mu infralampu," informoval zverolekár. 

Malým roztomilým krížencom v ambulancii nič nechýba. Zvieraciu spoločnosť im robia tri mačky a nateraz si ich adoptovala náhradná mama. "Fenka nemeckého ovčiaka Fifa, ktorá sa ich snaží dávať dokopy, keď sa rozlezú," povedal Peter Rišica.

Samozrejme, ešte lepšie by týmto zvieratkám bolo, keby každé z nich malo svoj vlastný domov. A ujali by sa ich ľudia, ktor by im dokázali dať rovnakú lásku, akú majú teraz.

Pašeráci prevážali až 65 psov, ktoré mali byť ešte pri svojich matkách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy