Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jar je zatiaľ v nedohľadne. Začiatkom týždňa ešte nasneží
Zdielať na

Jar je zatiaľ v nedohľadne. Začiatkom týždňa ešte nasneží

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Nedeľa bude síce v noci spočiatku jasná, prípadne polojasná, ale nad ránom sa začnú tvoriť hmly a oblakov bude pribúdať, Teplota poklesne na 1 až - 4 stupne Celzia, v dolinách a v kotlinách okolo -6 stupňov. Vietor bude iba slabý, no zvýšená oblačnosť, postupne až zamračená obloha a ojedinele slabé zrážky nás budú sprevádzať po zvyšok dňa.

V nedeľu sa počas dňa rozfúka vietor od juhu do 35, v nárazoch až do 60 kilometrov za hodinu. "Teplota dosiahne od 3 do 9 stupňov, ale na západe, vrátane Kysúc a aj Oravy, bude teplejšie od 9 do 13 stupňov Celzia. Pri vetre a pri tak vysokej predpokladanej teplote sa bude na Kysuciach a Orave topiť sneh. Nebojte sa ale, že sa snehová pokrývka razantne zmenší. Od pondelka totiž začne opäť snežiť," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

V pondelok bude počasie ovplyvňovať výrazne studené frontálne rozhranie. Hranica sneženie v pondelok bude k večeru klesať až na asi 500 m. Denná teplota dosiahne od 3 do 8 stupňov, ale na severe už iba 1 stupeň. Severozápadný vietor bude mať v nárazoch až do 70 kilometrov za hodinu. Na horách môže byť až víchrica. "V utorok a v stredu v chladnom vzduchu počítajme s častými snehovými prehánkami, na severe aj s trvalým snežením. V južných okresoch západného Slovenska môžu byť zrážky aj zmiešané. Denné maximum bude ešte zimné, na severe celodenný mráz, na juhu do 6 stupňov. V utorok stále silno veterno, vietor sa bude upokojovať až v stredu," uviedla meteorologička Miriam Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy