Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Injekcia pre cestovný ruch. Liptov dostane 20 miliónov
Zdielať na

Injekcia pre cestovný ruch. Liptov dostane 20 miliónov

LIPTOV / Cestovný ruch na Liptove dostane novú injekciu vo výške 20 miliónov eur. Investor, ktorý už roky pôsobí v aktívnom turizme v regióne, plánuje dať prácu desiatkam ľudí a zvýšiť počet lôžok o takmer sedem stoviek. Projekt začínajú realizovať v týchto dňoch. Hotový by mal byť v druhej polovici budúceho roka.

Na Liptove majú pre turistov k dispozícii zhruba 20 tisíc lôžok. Najmä počas letnej sezóny to však už nestačí. "My už v niektorých mesiacoch narážame na ten strop ubytovacích kapacít, ten dopyt je stále vyšší," uviedla Katarína Šarafínová, PR manažérka OOCR region Liptov. 

​V Bešeňovej sa preto rozhodli pomôcť a do ponuky prispieť netradičným apartmánovým domom v tesnej blízkosti tamojšieho aquaparku. "To bude prakticky na Liptove jeden z najväčších a najlepších rezortov," informoval Nodari Giorgadze, investor.

Nové možnosti by tak mali získať nielen návštevníci regiónu, ale aj jeho obyvatelia. "Je to ďalší zdroj na tvorbu nových pracovných miest, čo je aj naša filozofia. Podporujeme zároveň ekoturizmus a rozvoj vidieka," povedal Zurab Pololikašvili, generálny sekretár turistickej organizácie. "Po skolaudovaní to prinesie aj ekonomické ukazovatele do obce," dodal Martin Baran, starosta Bešeňovej. 

Tá si vďaka lepšiemu výberu daní bude môcť dovoliť viac investovať do obnovy a infraštruktúry. Liptov sa tak pre domácich a zahraničných návštevníkov stane ešte atraktívnejší ako doteraz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy