Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
EXKLUZÍVNE: Gašpar povedal prečo podáva trestné oznámenie a na koho
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Gašpar povedal prečo podáva trestné oznámenie a na koho

BRATISLAVA / Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar pre TV JOJ v telefonickom rozhovore povedal, prečo podáva trestné oznámenie a na koho. Má podozrenie, že sa niekto môže snažiť manipulovať vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar v stredu avizoval, že podá viacero trestných oznámení. Vo štvrtok to ale pre jeho rozhodnutie odísť z funkcie poradcu ministerky vnútra nestihol. Podáva ho preto poštou. 

​Pre TV JOJ uviedol, čoho sa bude týkať. "Podávam trestné oznámenie, ktoré som zakvalifikoval ja osobne ako oznamovateľ, za podozrenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, prípadne za podozrenie zo spáchania trestného činu marenia spravodlivosti a iné," uviedol s tým, že bude už na tom, kto jeho oznámenie bude vybavovať, aby si to právne posúdi. 

Za podozrenie považuje to, ako sa získavajú a poskytujú informácie z vyšetrovacieho tímu. "Myslím si, že je tam viacero rozporov s trestným poriadkom
a spôsobuje to z môjho pohľadu škody na samotnom vyšetrovaní, ale aj konkrétnym osobám. Takže smerujem to trestné oznámenie voči osobám, ktoré tak konajú," uviedol, pričom hovoril o prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

"Myslím si, že niekto akoby chcel mariť to vyšetrovanie, alebo dokonca ho až manipulovať," dodal. Gašpar sa nechcel vyjadriť k tomu, prečo ho údajne jeden z policajtov označil za zadávateľa príkazu na lustrovanie zavraždeného Kuciaka. "Zatiaľ ma nekontaktovali orgány činné v trestnom konaní. Keď budem vedieť viac, tak sa k tomu potom aj vyjadrím," ukončil rozhovor. 

Ministerka vnútra Denisa Saková informovala o odchode Gašpara z funkcie jej poradcu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy