Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V pondelok opäť nasneží, pridruží sa aj poľadovica
Zdielať na

V pondelok opäť nasneží, pridruží sa aj poľadovica

BRATISLAVA / Nedeľa mala viac slnka na západe krajiny, kde bolo aj najteplejšie, až takmer 5°C. Na strede a východe krajiny aj slabo snežilo.

V pondelok nás čaká sneženie intenzívnejšie a spadne lokálne až do 30-35 cm snehu. "V pondelok bude naše počasie ovplyvňovať zvlnený studený front, ktorý bude od západu postupovať cez naše územie a súvisí s tlakovou nížou severne od nás," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Začiatok týždňa môže byť teda v ranných hodinách komplikovaný snežením, na juhozápade ale bude aj dážď so snehom, alebo dážď. V noci pri oblačnej až zamračenej oblohe teplota klesne na -2 až -7°C, na juhu západného a stredného Slovenska bude okolo 0°C.

Pri takejto teplota a zmiešaných či tekutých zrážkach sa môže vytvárať poľadovica. Pretože bude aj silno fúkať, v nárazoch bude mať južný vietor až okolo 50 km /h, pri snežení a vetre sa budú vytvárať snehové jazyky a aj záveje. Cez deň bude sneženie pokračovať pri oblačnej až zamračenej oblohe. Na juhozápade a juhovýchode prechodne aj zrážky zmiešané, alebo dažďové. Denná teplota dosiahne od -3 do 3°C. Vietor zoslabne.

"Ďalšie dni už posledného januárového týždňa budú oblačné, snehové, prípadne prechodne v polohách do asi 400 m aj zmiešané, či dažďové. Takto by tomu malo byť napríklad v utorok, štvrtok, či piatok. V noci pri zmenšenej oblačnosti v dolinách a kotlinách bude teplota klesať znovu aj pod -10°C. Denná teplota sa bude pohybovať v intervale od -2 °C na severe po asi 5°C na juhu," dodala Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy