Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Známi hudobníci podporili choré deti
Zdielať na

Známi hudobníci podporili choré deti

Včera sa v bratislavskom Parku kultúry a oddychu spojila skvelá hudba s ešte lepšou myšlienkou. Známi slovenskí muzikanti sem prišli koncertne podporiť ťažko choré deti. <b>VIDEÁ: Muzikanti o akcii, Rozhovor s hlavnou organizátorkou J. Horváthovou</b>

Včera sa v bratislavskom Parku kultúry a oddychu spojila skvelá hudba s ešte lepšou myšlienkou. Známi slovenskí muzikanti sem prišli koncertne podporiť ťažko choré deti.

V stredu večer bol v PKO vítaný každý, koho zaujala idea pomoci ťažko chorým deťom a chcel sa dozvedieť viac. Klub detskej nádeje ( KDN ) a Nadácia televízie JOJ tu organizovali koncert, ktorého výťažok bol určený na skvalitnenie a uľahčenie života dlhodobo hospitalizovaných detí, trpiacich na onkologické a kardiologické ťažkosti. Akciu zatraktívnili i viaceré slovenské kapely.

Tie tu vystúpili bez nároku na honorár a do ich vystúpení dali zo seba takmer všetko. Preto nečudo, že v sále pri ich skvelej muzike po celý čas vládla vskutku neopakovateľná atmosféra. Pomáhať prišli napríklad obdivovatelia ska rytmov z Polemicu, Peter Cmorík, bratislavskí rockeri z Vetroplachu a aj ich kamaráti z čoraz viditeľnejšej skupiny Tučnolist.

"Celý rok beháme po festivaloch, hráme niekoľko desiatok koncertov a niekedy je dobré sa zastaviť a podporiť dobrú vec. Je dobré vidieť, že sa aj takéto deti z našej hudby tešia a my sa tešíme spolu s nimi. Je to všetko o radosti z hudby," povedali pre joj.sk chlapci z Pelemicu. "Akcia má veľmi peknú myšlienku, nechceli sme tu chýbať," nechali sa počuť rockeri z Tučnolistu.

Včera však nepomáhali iba muzikanti, "filantropom" sa tu stal každý, čo sa na ich vystúpenia prišiel pozrieť. Nebolo hádam toho, kto by pri vstupe neotvoril svoju peňaženku a organizátorom nedaroval dobrovoľné vstupné. Príjemné bolo vidieť, že hoci sa na podujatie prišli pozrieť prevažne študenti, tí chorým deťom darovali nezriedka i stovku či dve. Navyše, mnohí z návštevníkov, či už spomedzi bežných ľudí, alebo alternatívnej mládeže, si tu s radosťou kúpili aj rôzne symbolické predmety -  napríklad všakovaké hrnčeky, obrázky či pestrofarebné tričká.

Klub detskej nádeje je občianske združenie, ktoré popri benefičných koncertoch organizuje aj návštevy chorých detí a tiež letné tábory. Členmi sú vysokoškolskí študenti, ktorí aj popri štúdiu dobrovoľne bez nároku na plat pomáhajú chorým deťom.

  "Je to od nich veľmi pekné. Keď mladí ľudia sa vedia vcítiť do kože toho druhého, ktorý nemá to šťastie a nie je zdravý a chcú im pomôcť, to je veľmi veľa. Je to viacej ako keby im kupovali iba darčeky. Niekedy je najviac sa s niekým porozprávať," povedal na adresu KDN Peter Cmorík.

Zdielať na

Najčítanejšie správy