Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pluhy, traktory či snehové frézy v najvyššej pohotovosti. Časť obyvateľov sa ocitla v zajatí snehu
Zdielať na

Pluhy, traktory či snehové frézy v najvyššej pohotovosti. Časť obyvateľov sa ocitla v zajatí snehu

ZEMPLÍN / Snehová kalamita sa presunula na juhovýchod Slovenska. Najväčšie problémy dnes hlásili z okresov Trebišov a Michalovce. Cestári tam premiestnili všetku dostupnú techniku, aby dokázali udržiavať cesty prejazdné. Nie všade sa to ale pre vietor darilo. Časť obyvateľov sa preto ocitla v zajatí snehu.

V osade Hradištská Moľva žije približne 70 obyvateľov. Miestni sú na pravidelné problémy so snehom už zvyknutí. Cestári im prišli ihneď na pomoc. "Vieme, že takéto je počasie, zásobíme sa tak, aby bolo na celý mesiac," uviedol jeden z obyvateľov. "Neboli sme v takej situácii, aby cesto bola neprejazdná dlhšie ako ako pol hodinu," povedal Michal Kráľ, vedúci strediska SC KSK Michalovce.

​Silný vietor dával cestárom poriadne zabrať. Sneh sa dostával z polí na vozovku a na nej vznikali snehové jazyky. Pluhy, traktory či snehové frézy boli v najvyššej pohotovosti."Polovica okresu Michalovce hlási problémy na cestách. Po 15 minútach je niekedy cesta tak zafúkaná, že vôbec nevidno, že tam ten sypač bol," dodal Michal Kráľ.

Kto snehovú kalamitu na nížine podcenil, kruto na to doplatil. Šoféri zrazu vo veľkej rýchlosti prestali ovládať svoje autá a vietor ich odfúkol z cesty. Výstraha pred kalamitou na Zemplíne platí aj pre najbližšie hodiny. Cestári preto žiadajú všetkých šoférov aby dodržiavali aspoň základné pravidlo bezpečnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy