Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Radiátor dokáže pomôcť, ale aj zradiť. Pre kopu šiat, ktoré na neho položila, žena takmer zhorela
Zdielať na

Radiátor dokáže pomôcť, ale aj zradiť. Pre kopu šiat, ktoré na neho položila, žena takmer zhorela

TOMÁŠOVCE / Menší požiar v rodinnom dome v obci Tomášovce sa takmer skončil tragicky. 92-ročná majiteľka sa nadýchala splodín a odpadla. V bezvedomí ju našiel jej sused, ktorý našťastie včas zasiahol.

Staršiu ženu v bezvedomí dnes zachraňovali zdravotníci z Veľkého Blhu. V jej dome dnes začalo tlieť šatstvo, 92-ročná dôchodkyňa už nestihla vyjsť na dvor, nadýchala sa a odpadla. "Pacientka bola intoxikovaná splodinami z horenia. Po príchode záchranárov bola v bezvedomí. Posádka staršiu ženu ošetrila a v stabilizovanom stave a pri vedomí bola odovzdaná do nemocnice v Rimavskej Sobote," potvrdila Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchrannej skupiny FALCK. 

​Za záchranu života môže dôchodkyňa vďačiť svojmu susedovi. Nebyť jeho, vo svojom dome by sa pravdepodobne udusila. Práve on si totiž všimol, že z jej okna vychádza dym. Išlo skutočne o náhodu. O takomto čase býva už na ceste do práce. "Tak som bežal, hneď som vybil dvere, potom okno som vybil. Lebo som videl, že je tam veľký dym. Potom prišli aj susedia," opísal sused Ondrej Varga.

Pre hustý dym nič nevideli, chvíľu im trvalo kým našli aj majiteľku domu. 92-ročná žena ležala v druhej izbe na zemi. "Nevideli sme nič, len za 5 minút keď sme pootvárali okná, tak vtedy sme zbadali. Ležala, už nebola pri vedomí," tvrdí sused.

Preniesli ju do susedného domu a tam čakali na príchod záchranárov. Za dym a následný požiar môže pravdepodobne množstvo šatstva, ktoré dôchodkyňa naukladala na starý radiátor. "Taký veľký starý radiátor a ona na to dávala asi sušiť veci a to potom začalo horieť," myslí si aj sused Varga. Hasiči horiace šatstvo vyhodili a miesto požiaru zabezpečili. Taktiež odvetrali zadymené miestnosti.

Cez leto hasičov zamestnávajú požiare porastov, v zime hasia domy a byty. Často sú príčinou sporáky a radiátory:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy