Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodič zišiel z cesty a narazil do stromu. Na mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Vodič zišiel z cesty a narazil do stromu. Na mieste zasahoval vrtuľník

ZÁHORIE / Na Záhorí zasahovali všetky záchranné zložky. Vodič (22) zišiel pred Malackami z cesty a narazil do stromu. Na ceste musel pristáť aj vrtuľník. Iba o pár metrov ďalej sa stala aj ďalšia nehoda.

Vodič (22) išiel od obce Veľké Leváre v smere do Malaciek, keď na rovnom úseku zišiel mimo cestu, preletel asi 30 metrov krovinovým porastom a čelne narazil do stromu. Viliam si pri náraze vážne poranil hrudník. Na miesto krátko po oznámení dorazili záchranné zložky a zranenému mladíkovi ihneď pomáhali. Vodičovi z auta pomohli až privolaní hasiči. Po prvotnom ošetrení ho odovzdali do rúk záchranárov. Privolaní boli aj leteckí záchranári. "Jednota poskytla zranenej osobe predlekársku pomoc. Vykonala protipožiarne opatrenia. Následne pomocou boardu osobu transportovali do vozidla ZZS a po príchode leteckej služby osobu naložila do vrtuľníka," uviedol Juraj Slovinský, riaditeľ OR HaZZ Malacky. "Muž utrpel úraz hrudníka aj ďalšie poranenia. Záchranári ho letecky transportovali po ošetrení do jednej z bratislavských nemocníc," potvrdila Alena Krčová hovorkyňa OS ZZS SR. "Pacient bol dnes do univerzitnej nemocnice Bratislava privezený s povrchovými poraneniami, zranením chrbtice a hrudníka. Jeho stav je v súčastnosti stabilizovaný, zostáva však aj naďalej hospitalizovaný," informovala Eva Kliská, hovorkyňa univerzitnej nemocnice Bratislava. 

​Policajti cestu na nevyhnutne potrebný čas uzavreli. Aj napriek hrozivo vyzerajúcej nehode mladý muž neutrpel život ohrozujúce zranenia. Podľa informácií TV JOJ sa pod nehodu mohol podpísať mikrospánok. No o príčinách nehody je ešte predčasné sa vyjadrovať. Nepojazdný vrak odtiahli pracovníci odťahovej služby.

Počas dokumentovania nehody sa o pár metrov ďalej stala ďalšia. Vodič pravdepodobne nesledoval cestu, nestačil včas zabrzdiť a narazil do pred ním idúceho vozidla. Na pomoc im ihneď pribehli svedkovia. Vodička skončila v nemocnici. "Žena sa sťažovala na bolesti v krku. Záchranári ju previezli do nemocnice v Malackách," povedala Alena Krčová.

Obe vozidlá odstavili na krajnicu a policajti ju vyriešili na mieste.

Pri dopravnej nehode sa zranil policajt. Usmerňoval dopravu, keď ho zachytil náves kamióna:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy