Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík skončil pod kolesami auta. Oživovať ho museli dve posádky záchranárov
Zdielať na

Mladík skončil pod kolesami auta. Oživovať ho museli dve posádky záchranárov

BRESTOV NAD LABORCOM / Tragicky sa skončila kolízia chodca s osobným autom v medzilaboreckom okrese. Podľa polície 28-ročný muž stál na stredovej čiare cesty. Záchranárov sa ho na mieste podarilo oživiť, no po piatich hodinách v nemocnici zraneniam podľahol.

Nehoda sa stala vo štvrtok okolo pol ôsmej večer medzi obcami Brestov a Radvaň nad Laborcom. ​Podľa polície bol chodec v strede cesty. Za volantom auta sedel jeho rovesník z michalovského okresu. Obaja sú vo veku 28 rokov. "Počas jazdy zrazil 28-ročného chodca z obce Radvaň nad Laborcom, ktorý v tom čase stál na bielej stredovej čiare," uviedol policajný hovorca Daniel Džobanik. 

Prvú pomoc mu mal poskytnúť muž Brestova nad Laborcom. Po príchode na miesto sa okoloidúci vyjadrili, že chodec nehodu neprežil. "Pacient pri zrážke utrpel viacpočetné poranenia. Privolaná posádka rýchlej lekárskej posádky pacienta oživovala približne 30 minút, pričom resuscitácia prebehla úspešne. U pacienta došlo k návratu spontánneho obehu," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.  Mladíka previezli v kritickom stave na ARO do humenskej nemocnice. Počas dokumentovania nehody policajti cestu v oboch smeroch uzavreli. 

Z nemocnice ale po pár hodinách prišla smutná správa. "Pacient bol privezený do humenskej nemocnice so zraneniami, ktoré neboli zlučiteľné so životom. Po pár hodinách im, žiaľ, napriek snahe lekárskeho tímu podľahol," dodala k prípadu Jana Fedáková, hovorkyňa nemocnice v Humennom. 

Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške. Výsledok bol negatívny. "Chodcovi bola na zistenie alkoholu odobratá krv.
Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodal k veci policajný hovorca Džobanik. 

V okrese Michalovce zrazilo auto chodca, ktorý mal viac ako tri promile. Vodič sa mu nestihol vyhnúť, opitý chodec skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy