Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Obrovský požiar pod Tatrami. Auto po nehode vzbĺklo
Zdielať na

Obrovský požiar pod Tatrami. Auto po nehode vzbĺklo

VEĽKÁ LOMNICA / Pod Tatrami horelo auto. Veľkú smolu mal vodič osobného auta, ktorý prechádzal popod naše veľhory hodinu a pol pred polnocou. Zrejme po šmyku vyletel z cesty a narazil do stromu. Po náraze auto pohltili plamene.

Z osobné auta bola len jedna ohnivá guľa, ktorú bolo vidno už z diaľky. K incidentu došlo na ceste od Tatranských Matliarov do Veľkej Lomnice. V osobnom aute sedel iba vodič sám. Ten zrejme dostal šmyk a vyletel s autom z cesty a nabúral do stromu.

Po chvíli zacítil zvláštny zápach. Myslel si, že to je tým, že strelili airbagy. Vtedy ešte netušil, že mu začalo horieť auto. Požiar bol veľmi rýchly. Keď prišli hasiči už nebolo čo uchrániť.

"Najpravdepodobnejšie došlo tým nárazom k poškodeniu nejakých súčiastok v motorovom priestore, kde došlo k zoskratovaniu elektroinštalácie," vysvetľuje zisťovatel príčin požiarov Jozef Fabian.  

Vodičovi sa pri toľkej smole našťastie nič nestalo. Trojročné auto ale zhorelo do tla. "Po horľavých látkach sa požiar rýchlo rozšíri do priestoru interiéru a potom ten požiar naberá na sile a rozvoji," povedal Fabian. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy