Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na tele ženy (63) horeli šaty. V kritickom stave leží v nemocnici
Zdielať na

Na tele ženy (63) horeli šaty. V kritickom stave leží v nemocnici

PODHORANY / S ťažkými popáleninami takmer celého tela skončila v stredu večer v nemocnici 63-ročná žena. Susedia spozorovali požiar na dvore pri jednom z rodinných domov. To však ešte netušili, že v plameňoch sa ocitla aj ich suseda.

"Bol som na dvore, počul som krik, tak som vybehol, čo sa deje. Pozerám a vidím veľký oheň. Šľahal až po strechu," hovorí sused. Ani polícia zatiaľ nevie, čo sa stalo. "Z doposiaľ nezistených príčin došlo k požiaru a vznieteniu ženy," informuje policajný hovorca Daniel Džobanik. 

Zranenej žene pribehli na pomoc pohotoví susedia a hodili ju do snehu. Záchranári ju s popáleninami odviezli do nemocnice. "Pacientka bola prijatá s popáleninami na 82% tela. Jej stav je veľmi vážny," uviedla manažérka komunikácie nemocnice, Lenka Kočková. 

Manžel poranenej 

Zranená žena bola v čase nešťastia sama. Jej manžel sa vrátil domov až neskôr. Sám nevedel čo sa počas jeho neprítomnosti udialo. Na mieste už boli policajti. Jeho manželku zachraňovali po vznietení pred plameňmi najbližší susedia. "Najprv som si myslel, že auto horí," priznal sused. 

Zranenú ženu hospitalizovali v košickej nemocnici. Jej stav je podľa lekárov veľmi vážny. "Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," dodal Džobanik. 

Pozrite si reportáž o nedávnom prípade požiaru na samote: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy