Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Desiatky ľudí prišli o strechu nad hlavou. Oheň zničil všetko čo mu stálo v ceste
Zdielať na

Desiatky ľudí prišli o strechu nad hlavou. Oheň zničil všetko čo mu stálo v ceste

SEČOVCE / V osade horeli v stredu štyri obývané príbytky stojace hneď vedľa seba. V čase vypuknutia požiaru sa vo vnútri nachádzali početné rodiny s deťmi. Napriek rýchlemu zásahu hasičov prišlo asi 30 ľudí o strechu nad hlavou.

 Z obývaných stavieb šľahali plamene a valil sa veľmi hustý dym. V ohrození boli početné rodiny s deťmi. "My sme začali kričať, aby všetci vybehli von, lebo veľmi rýchlo to začalo horieť," vyjadrila sa asistentka Osvety zdravia. V plameňoch sa ocitli skromné príbytky, v ktorých bývali viaceré rodiny. Veľký požiar ich pripravil takmer o všetko.  

Všetkým obyvateľom sa z horiacich príbytkov podarilo včas uniknúť a nikto z nich sa našťastie nezranil. Požiar likvidovalo sedem profesionálnych a tiež aj dobrovoľných hasičov s tromi kusmi techniky.

"Po našom príchode horela už celá strešná konštrukcia," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Ján Grošík. Hasenie im sťažovalo silné zadymenie a tiež aj mráz. Po nejakom čase sa im oheň podarilo dostať pod kontrolu. Museli však rozobrať celú strechu, aby sa dostali aj k skrytým ohniskám požiaru. Veľký oheň žiaľ pripravil o strechu nad hlavou približne 30 obyvateľov. "Pán primátor nám dal pomocnú ruku s bytom, že dve rodiny tam môžu byť. A ostatní musia ísť k svojim rodinám, zatiaľ čo to mestský úrad dá do poriadku," povedal vajda osady Jozef Kudráč. 

Čo plamene spôsobilo zatiaľ jasné nie je. Tamojší obyvatelia si však myslia, že oheň sa mohol rozšíriť od piecky. Presná príčina vzniku požiaru je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. 

Pozrite si reportáž rozsiahlom požiari, ktorý vznikol v paneláku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy