Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nehoda na železničnom priecestí: Po zrážke s kamiónom hlásia 7 zranených
Zdielať na

Nehoda na železničnom priecestí: Po zrážke s kamiónom hlásia 7 zranených

PODVYSOKÁ / V katastri obce Podvysoká v okrese Čadca sa štvrtok večer stala vážna dopravná nehoda. Zrazil sa tam kamión s osobným vlakom, ten sa následne vykoľajil a dva vagóny sa prevrátili.

Vlak krátko pred ôsmou hodinou večer smeroval z Čadce do Makova, v tom čase sa k priecestiu blížil český kamión. Päťdesiatpäťročný vodič ale nezastavil. Po zrážke s nákladným autom sa vlak vykoľajil. Kamión totiž nabúral do pravých predných dverí. Vo vlaku sa bezmála viezlo 70 ľudí. Na miesto po nahlásení nehody okamžite dorazili záchranári aj policajti. Cestujúcich vyslobodzovali hasiči.

Pri nehode sa zranilo sedem ľudí. Na mieste zasahovala takmer dvadsiatka hasičov z Turzovky a Čadce a členovia dobrovoľného hasičského zboru.

Cestujúci sa po nehode o niekoľko minút dostali z vykoľajeného vlaku von. "Nachádzali sa mimo miesta udalosti,"  informovali hasiči na facebooku. Na miesto vyslali aj evakuačný autobus, ktorý cestujúcich previezol. 

Celú noc bola pre vážnu kolíziu cesta v Podvysokej uzavretá, sprejazdnili ju až ráno po šiestej hodine. Koľajnice sú poškodené, železničná doprava je do odvolania prerušená a nahradená autobusmi. 

Krátko po novom roku sa nehoda stala aj pri Komárne. Vlak tlačil osobné auto takmer dveto metrov. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy