Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na stredom Slovenku opäť úradujú podvodníci. Používajú overený scenár
Zdielať na

Na stredom Slovenku opäť úradujú podvodníci. Používajú overený scenár

BANSKÁ BYSTRICA / Na strednom Slovensku sa opäť objavili podvodníci s overeným scenárom. Opäť volal synovec a potreboval požičať peniaze. Úpenlivé prosby zrejme skúšal na viacerých senioroch. Našli sa aj takí, ktorí sa oklamať nedali.

Podvodníci opäť zopakovali starý scenár. Na pevnú linku volal synovec s tým, že súrne potrebuje požičať peniaze. Sedí vraj práve v banke a len čo ich vyberie, tak ich vráti.

Dôchodkyňa vzala obálku s peniazmi a v dobrej viere, že pomáha príbuznému, ich dala cudziemu mužovi. "Dôchodkyňa prišla podvodným konaním až o sumu 8 tisíc eur," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Zrejme až potom to začalo byť staršej pani podozrivé a zašla osobne na pobočku banky, v ktorej mal byť synovec, tam pochopila, že tisícky eur dala podvodníkovi. "V súvislosti s týmto prípadom sme začali trestné stíhanie za zločin podvodu spáchaný formou spolupáchateľstva," informuje Kováčiková. 

Podobných prípadov bolo v Žiari nad Hronom viac, niektorí si však úpenlivé prosby o peniaze najprv overili u najbližších príbuzných. "Pokus som už zažila, ale našťastie som sa spamätala, ja nikomu žiadne peniaze nepožičiam. Treba byť na to pripravený hlavne psychicky, aby sa človek nezľakol a vynašiel sa," hovorí ďalšia dôchodkyňa. 

Aj polícia apeluje na starších ľudí, aby boli obozretní a informácie si overovali. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy