Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajti si pripravili pre vodičov špeciálnu odmenu. Počas sviatkov sa pokút báť nemusíte
Zdielať na

Policajti si pripravili pre vodičov špeciálnu odmenu. Počas sviatkov sa pokút báť nemusíte

Zdroj: SITA/ilustračné

BRATISLAVA / Policajti sa rozhodli odmeniť slušných vodičov naozaj netradičným spôsobom. V čase od 20. do 27. decembra si vyberú šoférov, ktorí jazdia podľa predpisov a tých čaká špeciálny žolík. Pokuty sa báť viac nebudú musieť.

Polícia sa rozhodla rozdať v čase od 20. do 27. decembra špeciálnych žolíkov. Vodiči, ktorí jazdia podľa predpisov tak budú odmenení. "Policajti na žolíka napíšu evidenčné číslo vozidla tohto vodiča a keďže ani slušní vodiči nie sú neomylní a občas sa im pritrafí menší prehrešok, budú ho môcť použiť v prípade, ak spáchajú priestupok, za ktorý môžu podľa zákona o cestnej premávke dostať nielen finančnú pokutu, ale aj napomenutie," informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

V prípade použitia žolíka budú vodiči iba napomenutí a pokute sa vyhnú. Jeho platnosť je ale len do konca roka 2018.

Špeciálnu akciu pripravilo Prezídium Policajného zboru v spolupráci so všetkými ôsmimi krajskými riaditeľstvami. Ako dodala Baloghová, ide o pilotný projekt zameraný na takýto spôsob odmeňovania slušných vodičov. Polícia preto nevylučuje, že ak prinesie pozitívne výsledky, akciu zopakujú. Počas 11 mesiacov tohto roka zaevidovali policajti na cestách 12 634 nehôd, pri ktorých zahynulo 208 ľudí.

Pozrite si deň plný nehôd. Takto to vyzeralo pred pár dňami na cestách kvôli poľadovici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy