Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Bratislava zažila dopravný kolaps. Vodiči hlásili nehody, linky MHD meškali
Zdielať na
Krimi

FOTO: Bratislava zažila dopravný kolaps. Vodiči hlásili nehody, linky MHD meškali

BRATISLAVA / Vodičov v hlavnom meste opäť prekvapilo počasie. Pre sneženie začala kolabovať doprava a problémy majú aj linky MHD. Na viacerých miestach došlo aj dopravným nehodám.

​Doprava v Bratislave opäť kolabovala. Sneženie prekvapilo vodičov a zrejme aj cestárov. Na viacerých ťahoch sa tvoria kolóny. Hlavné ťahy boli takmer upchaté. Dopravný podnik Bratislava hlásil aj niekoľko minútové meškanie liniek MHD. "Z dôvodu zhoršených poveternostných podmienok meškajú linky MHD dňa 20.12.2018 od 5 do 20 minút. Cestujúcim sa za vzniknuté meškanie ospravedlňujeme," informoval DPB na svojej stránke. 

Na viacerých miestach boli cesty neupravené a šmykľavé. Doprava bola celkovo spomalená. 

"Za posledných 12 hodín pomáhali pri 57 dopravných nehodách, pričom najviac z nich (13) sa stalo v Trnavskom kraji. Pri 10 nehodách zasahovali hasiči v Košickom a Prešovskom kraji, 9 - krát boli k takýmto udalostiam vyslaní príslušníci v Nitrianskom kraji, hasiči v Banskobystrickom kraji pomáhali dovedna 8 - krát, nehody potrápili aj hasičov v Žilinskom (5) a Bratislavskom kraji (2). Hasiči aj v týchto chvíľach zasahujú pri desiatkach z nich a snažia sa sprístupňovať cesty," informovali hasiči o zásahoch pre zlé počasie. 

Pravdepodobne pre sneženie a neupravené cesty došlo aj k viacerým dopravným nehodám. Na Vajanského nábreží smerom na Dostojevského rad je momentálne jazdný len jeden jazdný pruh. Rovnako to je aj na Ivánskej ceste pri nákupnom centre. K vážnej nehode zatiaľ dôjsť nemalo. 

Len v stredu pritom novozvolený primátor Matúš Vallo informoval o pripravovanom čísle, na ktoré budú môcť obyvatelia Bratislavy telefonovať a nahlasovať neodhrnuté a zľadovatené chodníky. Horúca linka však zatiaľ nefunguje a mesto ju plánuje spustiť až v najbližších dňoch.

Dopravný podnik Bratislava informuje na svojej stránke o meškaní mestskej dopravy: 

Od 12:57 obnovená premávka autobusov linky č. 63 do Lamača.

Z dôvodu zhoršených poveternostných podmienok premávajú linky MHD nasledovne.

Trolejbusové linky č. 202, 207 a 212 smer Hodžovo nám. premávajú odklonom nasledovne: Linka 202 zo Záhradníckej odbočí vpravo na Karadžičovu, Legionársku, Šancovú, Pražskú na Konečnú Prokopa Veľkého.

Od 11:04 Linka č. 207 smer ŽST Železná studienka odbočí vpravo zo Záhradníckej na Karadžičovu, Legionársku, Šancovú, Pražskú, Hroboňovu a od zastávky Lovinského na svoju trasu. Linka č. 212 smer ŽST Železná studienka odbočí vpravo zo Záhradníckej na Karadžičovu, Legionársku, Šancovú, Pražskú a od zastávky Sokolská na svoju trasu.

Od 10:40 premáva autobusová linka č. 43 len v úseku Patrónka - Železná studienka. Lesopark je neprejazdný.

Od 11:00 autobusová linka č. 63 premáva v smere jazdy do Lamača len po zastávku Vrančovičova. Komunikácia v Lamači je pre kĺbové vozidlá nezjazdná.

Od 11:00 do 12:00 nepremávala autobusová linka č. 44 z dôvodu neupravenej komunikácie.

Aktuálne Meškanie MHD je od 10 do 50 min. Cestujúcim sa za vzniknuté problémy pri cestovaní ospravedlňujeme.

Pozrite si reportáž o tom, ako pred pár dňami stopla poľadovica  dopravu na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy