Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Šmykľavá cesta spôsobila hromadnú nehodu. Hrdina z Humenného vyťahoval autá z priekopy
Zdielať na

Šmykľavá cesta spôsobila hromadnú nehodu. Hrdina z Humenného vyťahoval autá z priekopy

GRUZOVCE / Hromadná kolízia áut, ďalšie vozidlo v poli, zapadnutý autobus a dokonca aj havarované policajné auto. Tak to v sobotu večer vyzeralo pri obci Gruzovce v humenskom okrese. Cesta zostala úplne zablokovaná. V ťažkých podmienkach sa ale ukázala spolupatričnosť.

Pri Gruzovciach bola v sobotu večer cesta zarúbaná. Nechcenú zastávku tam musel urobiť aj autobus. Podľa slov vodiča nechýbalo veľa k tomu, aby sa prevrátil. "Ja som pribrzdil a hneď som išiel dozadu. Chýbalo pol metra, aby som sa prevrátil. Nepohneme sa nikde, lebo zadné koleso je už prakticky hore zdvihnuté," uviedol Juraj, vodič autobusu. 

​Celá udalosť sa zbehla rýchlo. Cestu zablokovala hromadná kolízia, do ktorej sa nechtiac zapojilo aj policajné auto. "Pri vystupovaní sa služobné motorové vozidlo začalo nekontrolovateľne šmýkať dole kopcom, kde počas toho pravou bočnou stranou narazilo do tam stojaceho osobného auta," opísal udalosti Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

V ťažkej situácii sa ale ukázala aj spolupatričnosť. Vladimír po ceste nebezpečným úsekom do Humenného pomohol hneď štyrom vodičom. Na ceste sa šmýkali tak, že bez pomoci sa nedokázali pohnúť. "Tri autá som potiahol a štvrtého som vyťahoval z priekopy," povedal hrdina na ceste Vladimír Ferko. "Cestári nemôžu byť všade. Najprv sa odhŕňajú cesty prvej triedy a potom postupne. A zas cestárov nie je toľko, aby to pokryli celý úsek, celý región," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy