Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Taxikárovi išlo o život. Zbitého ho nechali ležať v snehu a podpálili mu auto
Zdielať na

Taxikárovi išlo o život. Zbitého ho nechali ležať v snehu a podpálili mu auto

MÚTNE / Taxikárovi (55) z Oravy išlo počas nočnej služby o život. Mladíci ho najskôr pred obcou Mútne zbili, ukradli mu taxík a potom ho podpálili. Mužov vo veku 16 a 19 rokov policajti chytili a obvinili z lúpeže. Staršiemu hrozí až 12 rokov, pri mladistvom je trest polovičný.

S taxikárom sa stretli pri kríži, necelé dva kilometre od ľudských obydlí a družstva. Taxikára si zavolali, ale do taxíka chceli nasadnúť šiesti mladíci a dokonca aj s kotlíkom na guláš. "Ja šiestich nezoberiem, ešte aj s kotlíkom. Dvaja išli smerom ku mne, že mi idú dačo rozprávať, že sa dohodneme, čo ideme robiť. Ale oni nič nerozprávali len ma začali biť," uviedol zbitý a okradnutý taxikár.

​Zbitého taxikára nechali ležať v snehu pri ceste. Mladí muži taxíkom odišli smerom na Mútne. "Zakrvavený som šliapal asi kilometer peši. Na pohotovosti mi zistili, že mám zlomený nos," opísal udalosti taxikár. V takom stave prišiel ku družstvu. "Prišiel sem zakrvavený. V noci tu bol nočný vrátnik a prosil ho, aby zavolal políciu a záchranku," potvrdila Jana Špitálová, zootechnička PD Mútne. 

Vďaka GPS taxík policajti našli, avšak ten bol v plameňoch. Zhoreli v ňom aj kľúče od iného auta, plus tržba. "Zapálili ho preto, aby zahladili stopy. Bolo tam asi sto vizitiek a tie zapálili a sedačka auta sa od nich chytila. Taxík zapálili a objednali si ďalší taxík," povedal okradnutý taxikár. 

Mladých mužov rýchlo vypátrali policajti. "Na staršieho z obvinených mužov spracoval vyšetrovateľ Policajného zboru podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," dodal Radko Moravčík, hovorca KRPZ Žilina.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Taxikári sú mnohokrát v nebezpečenstve aj pre konkurenčný boj:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy