Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Chlapec po zásahu bleskom upadol do bdelej kómy. Rodičia sa odmietajú vzdať
Zdielať na

Chlapec po zásahu bleskom upadol do bdelej kómy. Rodičia sa odmietajú vzdať

ZÁMUTOV / Ráno sa vybral do školy a potom ho už rodičia a súrodenci videli len ako bezmocne leží v umelom spánku v nemocnici. Patrik (13) zo Zámutova vo vranovskom okrese sa po škole vybral s kamarátmi pod les, aj keď sa vonku schyľovalo k búrke. Dve deti trafil blesk. Patrik sa z umelého spánku zatiaľ neprebral a upadol do bdelej kómy.

Patrik počuje hlasy, otáča očami a hlavou, no zrejme viac urobiť nemôže, a to ešte nedávno bol hravé dieťa. K nešťastiu došlo nad dedinou pod lesom. Blesk počas búrky zasiahol Patrika i jeho kamarátku. Obaja skončili v nemocnici. Kým dievčatko toho vyšlo bez zranení, 13-ročný Patrik také šťastie nemal.

​Po zásahu bleskom mu tele ostala najprv spálenina a teraz jazva cez hrudník až po bradu. Od prvej chvíle ho v nemocnici uviedli do umelého spánku, ale pri pokuse ho prebrať to nevyšlo a ostal v bdelej kóme. "Pre rodiča je to ťažké, pozerať sa na svoje dieťa v takom stave, v akom je on teraz," uviedla patrikova mama Jana Huňáková.

Pri odsávačke sa niekedy rodičia striedajú každých 5 minút. Patrik je odkázaný na starostlivosť 24 hodín denne. Ponúkali im ústavu so špeciálnou starostlivosťou, ale jeho mama radšej dala v práci výpoveď. "Ja som to odmietla a povedala som, že ho chcem mať doma," povedala mama. "On očami hýbe a vzdychá tak, akoby bol rozrušený, akoby chcel niečo povedať," dodala. 

​Vďaka dobrým ľuďom majú odsávačku a polohovateľnú posteľ so špeciálnym matracom. Teraz s ním začali navštevovať hyperbarickú komoru. Rodičia veria, že sa z toho dostane, že sa ich Patrik sa preberie sa usmeje sa na nich. "Budeme navštevovať trikrát do týždňa hyperbarickú komoru a dúfame, že nám to pomôže," dodala Patrikova mama. 

Pozrite si aj príbeh odvážneho chlapca, ktorému poisťovňa odmietla preplatiť liek:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy