Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Lucia prinesie so sebou hmly a mráz. Pripraviť sa treba aj na sneženie
Zdielať na

Lucia prinesie so sebou hmly a mráz. Pripraviť sa treba aj na sneženie

Zdroj: unsplash.com

BRATISLAVA / December postupuje, už vo štvrtok sa môžeme tešiť na Luciu. Podľa pranostík je Lucia tá, ktorá oči upíja, ale dňa nepridá. Alebo je tou, ktorá tu už nachádza zimu. Zimný charakter počasia sa na Slovensku ešte nekončí.

Zimný charakter počasia sa na Slovensku ešte nekončí. Tento rok príde Lucia a nájde na severe krajiny na mnohých miestach sneh, ale aj nížiny, kde sa sneh udržal. Aj naďalej v ďalších dňoch bude v noci teplota klesať pod nulu, aj v nížinách na juhozápade a počas dňa sa dostane do kladných čísel iba na krátky čas a najmä v južných častiach. Štvrtok bude slnečný, iba na východe bude miestami oblakov viac. Zrána pozor na hmlu. Do rána teplota poklesne na ne -2 až -8°C, v dolinách a kotlinách do -14°C.  Denná teplota dosiahne hodnoty od -2 do 4°C a viať bude iba slabý vietor.
"Rovnaký charakter počasia čakáme aj v piatok, v noci mráz, najsilnejší v dolinách a kotlinách až do -15°C, cez deň slnko a teplota od -3 až 3°C.
Počas víkendových dní čakáme viac oblačnosti a aj častejšie sneženie na viacerých miestach Slovenska," prezradila meteorologička Miriam Jarošová.  Teplota v noci tak bude pod nulou, zväčša od -1 do -7°C a počas dňa bude od -2 do 3°C. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy