Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lekári sa so VšZP stále nedohodli. Žiadajú totiž dorovnanie, ktoré poisťovňa odmieta
Zdielať na

Lekári sa so VšZP stále nedohodli. Žiadajú totiž dorovnanie, ktoré poisťovňa odmieta

BRATISLAVA / Vyzeralo to tak, že sa už Zväz ambulantných poskytovateľov a Všeobecná zdravotná poisťovňa na zmluve dohodnú, no nestalo sa tak ani tentoraz. Zväz síce akceptuje zmluvu ako takú, ale žiada spätne dorovnať peniaze od 1. júla, čo poisťovňa odmieta s odvolaním sa na to, že ako štátna inštitúcia navyše peniaze nemá.

K dnešnému dňu ešte nepodpísalo zmluvu okolo 900 lekárov pre dospelých, zvyšných 95% áno. Sporom medzi lekármi a VšZP v konečnom dôsledku trpí pacient. Ako dlho ešte, v tejto chvíli nie je jasné. "Je nám veľmi ľúto, že napriek nášmu úsiliu sme sa s poskytovateľmi nedohodli. Za našu stranu sú podmienky stále rovnaké. Je otázkou ako sa k tomu postaví zvyšok Zväzu ambulantných poskytovateľov," vyjadrila sa generálna riaditeľka VšZP Ľubica Hlinková. 

Napriek verejnému sľubu všeobecnej zdravotnej poisťovne, že lekárom poskytovanú starostlivosť uhradia, aj keď s nimi nemajú uzatvorené zmluvy, si lekári od ľudí pýtali peniaze. Pacienti sa navyše ihneď od lekára vybrali rovno do poisťovne, aby im peniaze preplatili. Ale ani to sa nestalo. Peniaze im vráti až v priebehu 30 dní. 

Pozrite si reportáž, ktorá súvisí s témou preplácanie VšZP: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy