Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovensko v noci zasiahne mrznúci dážď
Zdielať na

Slovensko v noci zasiahne mrznúci dážď

BRATISLAVA / Námraza na autách začína byť každodenná rutina. SHMÚ vydalo ale výstrahu na mrznúci dážď, ktorá sa začne už vo štvrtok večer a potrvať má až do soboty.

Ak si to premietneme do predpovede, vo štvrtok večer od západu pribudne ďalšia oblačnosť a k večeru ojedinele dážď so snehom, sneženie alebo mrholenie s možnou tvorbou poľadovice - najmä na západe. Najvyššia denná teplota vystúpi na -1 až +4 st. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov okolo -5 stupňov. 

V noci bude pokračovať na mnohých miestach dážď, dážď so snehom alebo mrholenie, pri ktorom sa môže miestami tvoriť poľadovica. Od stredných, na východnom a spočiatku aj na strednom Slovensku aj v nižších polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota bude +1 až -4 stupne Celzia.

Piatkový deň bude oblačný až zamračený, miestami hmlistý. Na mnohých miestach sa vyskytne slabý dážď alebo mrholenie, od stredných, na východe miestami aj v nižších polohách sneženie. Miestami tvorba poľadovice. Najvyššia denná teplota vystúpi na -1 až +4, na juhozápade, Orave a Spiši ojedinele
okolo 6 stupňov. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov okolo +2 stupne. V Banskobystrickom kraji bezvetrie alebo len slabý vietor.

V sobotu k nám dd západu bude cez našu oblasť postupovať frontálny systém spojený s tlakovou nížou so stredom nad juhozápadnou Škandináviou. 
Za ním k nám začne prúdiť chladnejší morský vzduch. V sobotu teda bude zamračené až oblačné počasie, a na väčšine územia treba počítať s dažďom alebo prehánkou. Popoludní ubudnú zrážky. Najnižšia nočná teplota vystúpi na 4 až -1 stupňa. Najvyššia denná teplota na 1 až 6, na juhozápade okolo 8 stupňov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy