Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Herci budú Bližšie ku hviezdam
Zdielať na

Herci budú Bližšie ku hviezdam

TATRY / Vysoké i Nízke Tatry obsadia na niekoľko týždňov filmári. Budú nakrúcať film plný adrenalínu, aj romantiky - s názvom Bližšie ku hviezdam. Herci aj celý štáb majú pred nakrúcaním veľký rešpekt, najmä preto, lebo sa budú pohybovať vo vysokohorskom teréne. Mnohí to však berú ako novú výzvu.

Najskôr to bol iba nápad nakrútiť film, aký tu už dlho nebol. O živote v horách. Na jednej strane drsné tatranské podmienky a na tej druhej dychberúce zábery z vysokohorského prostredia. 

"Chceli sme vo filme ukázať nielen hory, adrenalín a chlapov v horách, ale aj veľkú lásku," hovorí režisérka filmu Lenka Kny.

V Tatranskej Lomnici už cvakajú prvé klapky. Filmárov tu zaujal aj nenápadný evanjelický kostolík. A tak lavice tentokrát nezaplnili veriaci ale množstvo káblov, kamier či mikrofónov. Miestny farár je nadšený a filmárom odkazuje že si pre svoj film lepšie vybrať nemohli.

"Tak sa tu naozaj cítime, my ktorí tu už dlhšie žijeme, že sme ozaj bližšie k hviezdam," hovorí Pavel Kušnír, evanjelický farár vo Vysokých Tatrách. 

Vysokohorský film musí mať zimnú atmosféru. Niektorí herci sa už teraz drkocú od zimy a to ešte neboli v teréne.

"Veď toto, veď toto práve, že ja si to vôbec neviem predstaviť. To asi sa termo budeme obliekať. Tak budeme navlečení, no," vraví herec Roman Pomajbo.

Herec Martin Dejdar sa naopak zimy nebojí: "Ja zimu mám rád a mne toto, čo je tu, vyhovuje."

Herečka Danica Jurčová má radosť z toho, že začalo snežiť: "My sa tu chystáme na Vianoce, tak sa tešíme z toho, že nám nasnežilo."

Filmová technika, štáb i herci sa z Tatranskej Lomnice presunú u na Chopok a tam to už teda bude iný adrenalín. So všetkým, čo k zime a k jej atmosfére patrí.

Veselé zimné nakrúcanie sa ale môže skončiť smútkom po zákroku zlodejov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy