Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Víkendové mrholenie a hmla vystrieda v týždni mráz a sneh
Zdielať na

Víkendové mrholenie a hmla vystrieda v týždni mráz a sneh

BRATISLAVA / V kalendári máme už 24. november, a čakali by sme mráz, sneh, jednoducho niečo , čo už pripomína, že sa blížia Vianoce.

Sobotný deň je ale zamračený, hmlistý a na mnohých miestach mrholí, alebo aj jemne prší. Neznamená to ale, že je chladno. "Naopak, je a aj bude teplo, maximálna denná teplota dnes dosiahne od 2 °C na severe po 9-10 °C na juhu . Silnejší vietor zafúka na juhozápad, zaveje od juhovýchodu do 30, v nárazoch okolo 50 km/h,"  informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Ešte aj nedeľa bude hmlistá, s mrholením, a stále ešte teplá, s dennou teplotou do 9°C. Aj nový pracovný týždeň začne veľmi podobne, hmlisto, s teplotou do 8-9°C na juhu, na severe 2°C. "Ale od severu sa rozprší a zrážky sa budú meniť na snehové. Na severe už začne snežiť v predpoludňajších hodinách. Do tyla tlakovej níže na juh od nás začne totiž od severu zatekať studený vzduch," pokračuje Jarošová. 

Situácia sa začne meniť v utorok, keď by sa malo rozsnežiť na väčšine nášho územia, len v nížinách to bude ešte dážď so snehom. Teplota cez deň bude už pod nulou na severe počas celého dňa, na juhu bude ešte do 4°C. Streda bude mať studené ráno, pod nulou na celom území, v dolinách a kotlinách až do -10°C. Cez deň by mali zrážky už ustávať. Denná teplota bude od -2°C na severe po 3-4°C na juhu. Vietor zafúka od severu, v nárazoch až do 55 km/h a ten bude ešte umocňovať pocit chladu.

Snehu ale podľa všetkého veľa nenapadne, ale problémy na cestách na severe krajiny môžu byť. Pri snežení a vetre sa môžu vytvárať snehové jazyky.
Návšteva snehu u nás nevydrží dlho, už v druhej polovici týždňa by sa od západu zase malo otepliť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy