Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chýbajúce strany spisu v kauze Technopol sa našli. Gál vyvodil dôsledky
Zdielať na

Chýbajúce strany spisu v kauze Technopol sa našli. Gál vyvodil dôsledky

BRATISLAVA / Tristo chýbajúcich strán zo spisu Technopol sa našlo. Informoval o tom na tlačovej konferencii minister spravodlivosti Gábor Gál. Na Okresnom súde Bratislava I. pred niekoľkými týždňami zistili, že chýbajú. Gál vtedy oznámil, že podá trestné oznámenie. Ide o prípad, kde figurujú známi kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera.

​Tristo strán chýbajúceho spisu v prípade Technopol Services zmizlo z Justičného paláca podľa slov ministra Gála ešte v lete. Na štvrtkovom brífingu oznámil, že sa ich podarilo nájsť. Chýbajúce strany mali nájsť advokáti jednej zo strán v spore. Spis našli keď prehľadávali ďalšie materiály, ktoré s kauzou súvisia. Neboli ale na Okresnom súde ale na Krajskom. 

 "Hneď ako som zistil, že zmizli, išiel som v podstate na miesto činu. Následne som podal aj trestné oznámenie, riešil som to osobne. Robili sme všetko preto, aby sme urobili nejakú nápravu," vyjadril sa na brífingu minister spravodlivosti. "Aj vďaka tomu, že je spis už celý, podarilo sa nám celý spis na sto percent zrekonštruovať," pokračoval.

"Tie otázniky tam stále sú, prečo sa to stalo, ako a kto. Nevieme na to odpovedať," vyjadril sa Radovan Pala, advokát poškodených.  Zároveň potvrdil aj to, že strata tohto spisu bola neúmyselná, a preto už kontaktoval prvého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho. Dá sa teda predpokladať, že za celý tento problém nikoho trestne stíhať nebudú. 

Minister pred niekoľkými týždňami, keď sa na problém prišlo,  prisľúbil aj vyvodenie následkov v prípade pochybenia. Minister tak teraz oznámil, že odvolal z funkcie predsedníčku Okresného súdu Bratislava I Annu Kašajovú. 

Začiatkom novembra sa minister spravodlivosti Gábor Gál vyjadril, že časť spisu sa podarilo nájsť. Podľa jeho odhadov išlo o 90 percent vecí, ktoré chýbali. 

​Zmiznutie časti spisu v tom čase potvrdil aj partner advokátskej kancelárie TaylorWessing Radovan Pala, ktorá v sporoch o Technopol Servis zastupuje skutočných vlastníkov okolo podnikateľa Pavla Páveka. Práve im mali ukradnúť firmu známi Mariana Kočnera. V spise chýbali strany 43 až 330. V tomto prípade figurujú známi podnikateľa Mariana Kočnera, ktorí sú momentálne stíhaní. 

Pozrite si celú tlačovú konferenciu ministra spravodlivosti: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy