Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Teplá jeseň trvá. Kedy nás čaká novembrové ochladenie?
Zdielať na

Teplá jeseň trvá. Kedy nás čaká novembrové ochladenie?

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / Pri pohľade z okna na rozkvitnuté fialky, stále kvitnúce letničky, ako muškáty, gazánie, či klinčeky mnohí môžu vážne zapochybovať, či naozaj máme v kalendári november. 


Naďalej sa nachádzame v prúdení teplého vzduchu od juhovýchodu k nám, do Karpatskej oblasti. Ovplyvňuje nás aj naďalej oblasť vysokého tlaku vzduchu, čo znamená, že na charaktere nášho počasia sa nič výrazné meniť nebude. 
Aj naďalej budeme mať v nižších polohách miestami hmlu, alebo nízku oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží aj po celý deň. Teplota v noci bude klesať na 4 až -2°C, ale na juhozápade bude okolo 6°C. Cez deň bude maximálna teplota veľmi závislá od množstva slnka na oblohe. Na miestach so slnkom bude od 10 do 16°C, na miestach s hmlou bude samozrejme chladnejšie, od 4 do 10 °C. Žiaľ, nedá sa presne predpovedať, ktoré lokality budú slnečné, a ktoré hmlisté. Je to striktne závislé od lokálnych podmienok. 

A ako bude napríklad v utorok? Veľmi podobne ako v nedeľu, alebo v pondelok, či v stredu. Stále bude počasie u nás ovplyvňovať okraj tlakovej výše, a teda aj naďalej budú zrána a predpoludním hmly, alebo nízka oblačnosť. Ale, predsa len jedna zmena nastane. Bude sa pomaly ochladzovať, a tak napríklad v stredu budúceho týždňa bude denná maximálna teplota od 8 do 13°C, na miestach s hmlou okolo 5°C. 

Príde novembrové ochladenie?

Pýtate sa, kedy sa novembrovo ochladí? "Žiaľ, najbližších 6 dní sa javí bez podstatnej zmeny, predpovedné modely naznačujú ochladenie počas budúceho víkendu. Ale to je ešte ďaleko a všetko sa môže zmeniť," dodala meteorologička Miriam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy