Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Silný vietor rozširuje oheň rekordne rýchlo. Úrady hlásia prvé obete
Zdielať na

Silný vietor rozširuje oheň rekordne rýchlo. Úrady hlásia prvé obete

MALIBU / Rozsiahly požiar, ktorý postihol Kaliforniu, sa rekordne rozširuje. Hasičom podmienky komplikuje aj silný vietor. Úrady hlásia najmenej deväť mŕtvych. Oheň už zachvátil aj domy v obľúbenom pobrežnom meste Malibu.

Požiar v Kalifornii zasiahol už aj pobrežné mesto Malibu, kde majú domy aj hollywoodske hviezdy. Silný vietor a zlé počasie prispeli k tomu, aby sa požiar rekordne rýchlo ďalej rozširoval. Obyvatelia z oblasti hromadne utekajú. Úrady hlásia momentálne 9 ľudí, a to na severe krajiny, kde už ľahlo popolom aj 27- tisícové mesto Paradise. Ide najmä o ľudí, ktorí utekali pred požiarom, no nestihli to a plamene ich zasiahli v automobiloch alebo neďaleko nich. Ďalších 35 osôb je nezvestných a ich osud je tak nejasný.

Celkovo horia v Kalifornii tri veľké požiare. Požiar v meste Paradise vypukol ešte vo štvrtok. Oheň už zničil 6 700 budov. Na juhu horia dva veľké požiare, jeden z nich západne od Los Angeles a zväčšuje sa. V zasiahnutých oblastiach evakuovali už viac než 250-tisíc ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy