Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Majitelia už ani nedúfali. Po polroku im našli strateného psíka
Zdielať na

VIDEO: Majitelia už ani nedúfali. Po polroku im našli strateného psíka

NITRA / Rodine z Komárna zmizol 6-ročný psík a po týždňoch hľadania si mysleli, že ho už nikdy neuvidia. Po pol roku však prišlo nečakané prekvapenie, vďaka čipovaniu, ktoré je už povinné, sa Lili podarilo vrátiť domov. Sučku našli behať v poli v inom okrese a priniesli ju do útulku.

Sučka maltezáka Lili sa stratila v Komárne ešte v máji. V sobotu ju okoloidúci našli behať na poli asi 70 kilometrov od miesta, z ktorého zmizla. Odviezli ju do útulku v Nitre. "Odčítali sme čip a na základe údajov, ktoré boli zaregistrované, sme kontaktovali majiteľku," informoval zástupca útulku František Kubíček.

​Na prvý pohľad klasický prípad mal však nečakané rozuzlenie. Prekvapená zostala počas telefonátu majiteľka a aj špecialista z útulku. "Oplakávali ju, ze ju už neuvidia." 

Zvítanie bolo plné emócií. Sučka bola síce ufúľaná, ale vyzerá to tak, že sa o ňu tie dlhé mesiace niekto staral. Potom, ako sučka zmizla, Monika ju hľadala cez sociálne siete, ale aj miestny rozhlas. "Ťažko povedať či ju niekto ukradol alebo len našiel a zobral," myslí si Monika. 

Veterinári, ale aj ľudia z útulku hovoria o tom, že vďaka čipom, ktoré sú už od septembra opäť povinné sa už mnoho psov vrátilo domov, aj keď ušli alebo ich ukradli aj do vzdialenosti desiatok kilometrov.

Pozrite si archívnu reportáž o stratenom kocúrovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy