Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sviatočné počasie. Dušičky budú najmä veterné
Zdielať na

Sviatočné počasie. Dušičky budú najmä veterné

BRATISLAVA / Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých sú sviatky, kedy si na blízkych spomíname návštevou hrobov, pálením sviečok a niektorí aj modlitbou. Je teda veľmi dôležité vedieť, aké počasie nás v tieto dni čaká.

Od juhozápadu postupuje cez našu oblasť studený front spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa bude presúvať z Ligúrskeho mora, cez Nemecko, až
nad Severné more. V utorok bude spočiatku oblačno až zamračené a na viacerých miestach dážď alebo prehánky. Postupne ale dôjde v západnej polovici aj zmenšovaniu oblačnosti. Najvyššia denná teplota vystúpi na 15 až 20, na juhovýchode do 22 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo 8 °C. Zafúka prevažne južný vietor 3 až 8 m/s, na západe lokálne okolo 10 m/s, a tu v nárazoch ojedinele okolo 18 m/s Na horách sa pripravte na prudký až búrlivý vietor, vo vysokých polohách až víchrica.

V stredu nad naše územie bude zasahovať okraj tlakovej výše so stredom nad západným Ruskom. Zároveň sa od juhu do strednej Európy obnoví prílev teplého vzduchu. Bude jasno až polojasno. Zrána a dopoludnia ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Možnosť mrholenia. Bude ale teplo a veterno.
Najnižšia nočná teplota vystúpi na 10 až 5, v dolinách a kotlinách ojedinele okolo 3 stupňov. Teplota sa vyšplhá na 15 až 20 °C. Čo sa týka vetra, ten bude juhovýchodný až južný 3 až 8, v nárazoch do 15 m/s. Na horách prudký až búrlivý vietor.

Vo štvrtok sa pripravte na polojasné až oblačné počasie, spočiatku prechodne môže byť aj jasno. Zrána a dopoludnia sa objavia ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Možnosť mrholenia. Naďalej ale bude teplo. Najnižšia nočná teplota 10 až 5 stupňov, v horských dolinách a kotlinách miestami okolo 3 stupne.
Najvyššia denná teplota 16 až 21 °C. Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor 3 až 8, v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s. Na hrebeňoch hôr prudký až búrlivý vietor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy