Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Jaroslav podľa obžaloby týral svoju priateľku. Vo väzení strávil viac ako 30 rokov
Zdielať na

Jaroslav podľa obžaloby týral svoju priateľku. Vo väzení strávil viac ako 30 rokov

PRIEVIDZA / Päťdesiatštyriročný Jaroslav mal podľa obžaloby týrať svoju priateľku. Predstúpil pred senát Okresného súdu v Prievidzi. Zaujímavosťou je, že obžalovaný strávil vo väzení dokopy viac ako 30 rokov. Naposledy sedel za vraždu svojej bývalej manželky.

Jaroslav mal podľa obžaloby týrať svoju priateľku v krízovom centre v Handlovej. Jeho agresívne správanie trpela niekoľko mesiacov. Obžalovaný muž bol k nej podľa prokuratúry veľmi zlý.

"Niekoľkokrát ju udrel päsťami, ťahal ju za vlasy, vyhrážal sa jej, že ju zabije a zaškrtí, keď ho pôjde udať z dôvodu stretávania sa s otcom jej detí," hovorí predseda prievidzského senátu. 

"Bola dobitá až som sa zľakla, mala peru opuchnutú," opisuje riaditeľka krízového centra Jazmín Handlová Viera Mrázová. Intenzita jeho útokov sa neustále stupňovala. Bil ju aj na verejnosti.

"Sotil ju do hrudníka, spadla na zem. Následne, ako ležala na zemi, chytil ju za vlasy a ťahal ju po blate asi 2 metre. Keď sa postavila a povedala, čo to robí, znova ju udrel oboma rukami do hrudníka až spadla na zem. Týmto svojim konaním voči poškodenej po dlhší čas vyvolal strach a stres. Spôsoboval jej psychické aj fyzické utrpenie," uviedol predseda senátu. 

Jaroslav, ktorému vzhľadom na jeho minulosť hrozí doživotie, sa cíti nevinný. "Prirodzene sa cíti byť nevinný, nespravil to, netýral ju," hovorí advokát obžalovaného Ján Kokinda. 

"V minulosti bol obžalovaný 6 krát súdne trestaný, súdy mu uložili právoplatne nepodmienečné tresty v celkovej výmere viac ako 30 rokov," informuje hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Naposledy vyšiel z väzenia v roku 2017. Odpykal si trest za vraždu."V roku 2002 spolu s bratom v byte v Handlovej zavraždil svoju bývalú manželku. Všetci boli pod vplyvom alkoholu, bili ju kovovou tyčou, kopali ju a skákali po nej," opisuje Tarabus. 

Pojednávanie odročili na december. Pokiaľ súd využije zásadu trikrát a dosť, Jaroslav dostane doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy