Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Východ Slovenska zasiahol silný vietor. V okolí lietali strechy
Zdielať na

Východ Slovenska zasiahol silný vietor. V okolí lietali strechy

VRANOV NAD TOPĽOU / Vo vranovskom okrese od stredy rána fúkal silný vietor. Ten na viacerých miestach napáchal škody. O strechu nad hlavou prišla ja viacgeneračná rodina.

V Čičave prišla o strechu nad hlavou viacgeneračná rodina. Vietor strhol plechovú strechu tak, že konštrukcia tam ostala a obrovské kusy plechu pristáli v predzáhradke. Majiteľka domu si spočiatku myslela, že to je strecha od susedov. "Strecha vydržala 40 rokov," povedal majiteľ domu. Na novú strechu nemajú finančnú rezervu. Našťastie konštrukcia ostala. Od obce dostali nateraz plachtu na prikrytie. Strechu strhlo aj na paneláku na sídlisku Juh priamo vo Vranove. 

V Nižnom Hrušove sa zasa pod silou vetra prepadla strecha a aj časť starého rodinného domu. V tom čase našťastie nikto nebol doma. Na pomoc prišli hasiči z humenskej brigády. Tí nateraz odstránili padajúci komín, ktorý priamo ohrozoval susedov. "Takýto extrém, ktorý trval 5-7 minút a pripomínal tornádo tu ešte nebol," skonštatoval starosta obce Nižné Hrušové Ján Fenčák. "Pri prehliadke sme zistili, že bol schátraný komín, ktorý sme sa rozhodli rozobrať za pomoci trhacieho háku a rebríka," vyjadril sa Anton Hodor, zo záchrannej brigády Humenné. 

Slovenský hydrometeorologický ústav na tento deň vydal výstrahu prvého a druhého stupňa pre všetky kraje.  Pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj vydali výstrahu 2. stupňa pred silný vetrom a dažďom, ktorá potrvá až do večera. Pre ostatné kraje vydali výstrahu 1. stupňa, pričom potrvá približne do 18.00 hodiny.  V súvislosti s poveternostnými podmienkami zasahovali hasiči už viac ako 40- krát, a to najčastejšie v Bratislavskom, Košickom, Prešovskom, Žilinskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy