Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
FOTO: Majstrovstvá sveta v hasičskom športe ovládli opäť Popradčania
Zdielať na

FOTO: Majstrovstvá sveta v hasičskom športe ovládli opäť Popradčania

MARTIN / Pred niekoľkými dňami sa konali Majstrovstvá Slovenskej republiky v hasičskom športe. Už po 15-krát sa na stupeň víťazov postavili hasiči z Popradu.

"Sme mladý kolektív, ktorý výborne funguje a naozaj radi súťažíme," prezradil recept na úspech člen víťazného družstva, Róbert Baláž. Pätnásty titul majstrov Slovenska Popradčanov veľmi potešil. 

​"Každého baví vyhrávať a je to veľmi príjemné, ale zas je za tým kus driny," vraví ich okresný riaditeľ, Ondrej Šproch. Za každým víťazstvom je tvrdý tréning, ale hold patrí aj ich hasičským kolegom, ktorí za tím potiahol služby, aby sa oni mohli poriadne pripraviť. 

Na trati musia byť jeden tím. "Jeden druhého ťahajú, tak ako je to aj pri zásahoch. Navzájom si kryjú chrbát," dodáva riaditeľ. Dôležitá je nielen príprava, ale aj psychika. Aj majstri majú počas pretekov pochybnosti. Štafetu, útok, vežu i stometrový beh cez prekážky zvládli Popradčania najlepšie. "Samozrejme tieto výhry v športe sú vynikajúce, ale o to viac nás tešia výhry pri výjazdoch," uzavrel Šproch. 

V septembri Slovensko hostilo Majstrovstvá sveta v hasičskom športe. Zúčastnili sa súťažiaci z Mongolska aj Južnej Kórey. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy