Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nové trendy sa objavujú nielen v móde, ale aj vo výbave domácností
Zdielať na

Nové trendy sa objavujú nielen v móde, ale aj vo výbave domácností

BRATISLAVA / Módne trendy sa nemenia iba v oblečení, líčení, či v účesoch, výrazne ovplyvňujú naše bývanie. V Bratislavskej Inchebe nájdete v týchto dňoch na veľtrhu nábytku inšpirácií viac než dosť, či už bývate v paneláku alebo v dome.

Počas 5-tich dní sa môžu návštevníci inšpirovať pri výbere toho správneho do svojho domova - napríklad škandinávsky minimalizmus, vidiecka romantika, anglická alebo francúzska, moderný industriálny štýl alebo aj slovenský folklórny dizajn či luxusná a nadčasová klasika. Menej je niekedy viac a platí to nielen v móde, ale aj pri výbere nábytku.

Aktuálne dominuje minimalizmus a neutrálne farby. Pričom nadčasové kúsky vám môžu vydržať aj niekoľko desaťročí. Tak ako stolička, ktorú Škandinávci vyrábajú od roku 1956.  Ak Vám farby pripadajú fádne , siahnuť môžete po tmavomodrej, tyrkysovej či horčicovej farbe. Alebo klasiku rozjasniť doplnkami.

Na ploche 20 tisíc m2 je 220 vystavovateľov. Inšpiráciu do svojho domova nájde každý. Tak napríklad milovníci prírody vôbec nemusia mať steny doma až tak chladné. Môžu byť aj z dreva alebo z machu. Nuž a výhodou je, že ho vôbec nemusíte polievať. 

Dominantou každej domácnosti má byť sedačka - praktická, pohodlná a najmä funkčná. Nemusí mať pritom obrovské rozmery. Dobrý dizajnér vie zo sedačky urobiť klenot aj do malého bytu. Hovorí sa, že každý človek prespí približne tretinu svojho života. Výber postele a správneho matracu tak zrejme nikto na ľahkú váhu neberie.

Pozrite si z akého netradičného materiálu sa dá vyrábať nábytok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy