Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dievča(16) zasiahol elektrický prúd na železnici. Bojuje o život
Zdielať na

Dievča(16) zasiahol elektrický prúd na železnici. Bojuje o život

ZVOLEN / V kritickom stave bojuje o svoj život 16-ročná tínedžerka zo Zvolena. Po zásahu elektrickým prúdom ju priviezli do detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Podľa polície dievča vyliezlo na koľajový stroj a po zásahu z trakčného vedenia spadlo na zem z niekoľkých metrov.

Svedkovia videli silný záblesk, hneď tušili, že sa na stanici stalo niečo zlé. Na zemi vedľa koľajiska našli ležať 16- ročnú tínedžerku, ako prví sa jej snažili pomôcť zamestnanci železníc. "Nahlásená bola udalosť zasiahnutie elektrickým prúdom trakčného vedenia," povedal Martin Jaso z hasičskej záchrannej služby. "Tínedžerka vyliezla na koľajový stroj odstavený na šiestej koľaji, kde ju zasiahol elektrický prúd," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková. 

​Dievča bolo na nákladnej stanici aj so svojimi kamarátmi. Prečo sa ale rozhodla vyliezť na odstavený koľajový stroj zatiaľ ešte známe nie je. V trakčnom vedení je pritom 25 tisíc voltov. Po zásahu prúdom tínedžerka navyše spadla zo stroja na zem z výšky niekoľkých metrov. "Po príchode na miesto už zasahovala rýchla lekárska pomoc, príslušníci boli nápomocní lekárovi," pokračoval Jaso. 

​Dievča ešte večer previezli do detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici, kde ju lekári ihneď operovali. "U pacientky sú rozsiahle popáleniny, má zranený mozog, mala poranenú slezinu. V sobotu vo večerných hodinách podstúpila operačné riešenie kvôli zraneniu sleziny a poraneniu perinea. Ten stav je naďalej kritický. V nedeľu by mala byť pacientka preložená na špecializované pracovisko za účelom ďalšej starostlivosti," povedal o stave 16- ročnej pacientky lekár Oliver Petrík. 

Lekári rozhodli o jej prevoze do popáleninové centra v Košiciach, preto štartoval záchranársky vrtuľník, ktorý ju tam previezol. Nešťastie na nákladnej železničnej stanici vo Zvolene už vyšetruje aj polícia. Vypočuť budú musieť všetkých svedkov ako aj kamarátov zranenej tínedžerky, ktorí boli v tom čase s ňou.  "Železničná polícia vo Zvolene začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví," vyjadrila sa hovorkyňa polície Mária Faltániová. 

Pozrite si reportáž o žene, ktorá skočila pod vlak:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy