Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nová budova cudzineckej polície situáciu nezmenila. Aj pred ňou sú dlhé rady
Zdielať na

Nová budova cudzineckej polície situáciu nezmenila. Aj pred ňou sú dlhé rady

BRATISLAVA / Nekonečné rady, čakanie v stiesnených priestoroch, ale aj vonku a v zime. Toto bol bežný deň ľudí na cudzineckej polícii v Petržalke, keď si potrebovali vybaviť legálny pobyt na Slovensku. Všetko to mala zmeniť vynovená budova na okraji Bratislavy. Avšak aj pred tou sa tvoria rady.

Bolo 21:00 a pred budovou cudzineckej polície čakalo 15 cudzincov, niektorí tam boli už dve hodiny. Cudzinecká polícia otvárala svoje brány pritom až o 08:00 hodine ráno.

​Pred budovou postávali prevažne Ukrajinci, ktorí si na Slovensku našli prácu a potrebujú si k tomu vybaviť potrebné dokumenty. Pripravené mali termosky s čajom, periny, ale aj spacáky. 

Pre niektorých to bol už tretí pokus, ako sa dostať k úradníkovi cudzineckej polície. "Myslím si, že to nie je normálne. Sme v Európe, nie je to normálne," vraví cudzinka. 

Pred budovou je parkovisko zatiaľ len pre zamestnancov. Klienti sa tak musia uspokojiť s parkovaním na chodníku pozdĺž hlavnej cesty a niektorí sa aj tam počas chladnej noci chodia zohriať. Postupne prichádzali ďalší a ďalší a ráno o 07:00 hodine čakalo pred budovou 70 cudzincov.

Správu budeme aktualizovať, o vyjadrenie sme požiadali aj cudzineckú políciu. Viac sa dozviete v Novinách o 19:30. 

Nekonečnou tortúrou si musela v roku 2017 prejsť aj Kanaďanka Randy, ktorá v Bratislave učila na škole angličtinu. Noc pred cudzineckou políciou s ňou strávil aj reportér TV JOJ Dárius Haraksin. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy