Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Špeciálny letecký deň vyčaril úsmev na tvárach malých onkologických pacientov
Zdielať na

Špeciálny letecký deň vyčaril úsmev na tvárach malých onkologických pacientov

KOŠICE / Skupina detí a ich najbližších mala na košickom letisku súkromný letecký deň. Boli medzi nimi aj také deti, ktoré tam prišli priamo z detského onkologického oddelenia.

Privátny letecký deň nezažije len tak hocikto. Avšak deti a ich rodičia, ktorí si vytrpeli svoje, si to určite zaslúžia. Pre mnohé rodiny by to bol len príjemný deň strávený na slnku, ale pre tie s onkologicky chorými pacientmi sú to výnimočné okamihy. Najmä preto, že tam môžu zabudnúť na ťažké chvíle, ktoré prežili alebo prežívajú v nemocnici. 

​Muži v leteckých uniformách vyčarili úsmev aj bývalému pacientovi, ktorý sa vďaka lekárom teší so svojimi rodičmi zdraviu. "Ten ich úsmev na tvári je najpodstatnejší a to je na tom to najkrajšie," uviedol pilot Michal Svrčula. "Najviac sa mi páčia motokáry a keď som lietal," povedal s úsmevom malý návštevník. 

"Je to veľmi dobre, že sa ešte nájde veľa takých ľudí, ktorí nezištne pomáhajú deťom z onkológie," potvrdil organizátor Martin Mušinský. "Chceli sme sa stretnúť nielen v zlom, ale hlavne aj v dobrom pri zábave, smiechu a radosti," dodala Mirka Hunčíková zo Svetielka pomoci. 

Rodiny malých onkologických pacientov sa stretávajú pravidelne. Vyliečení sa stretávajú s chorými, aby im boli inšpiráciou, že bojovať s touto zákernou chorobou má zmysel. "Asi jedna tretina sú tu pacienti, zvyšní sú ich súrodenci. Pretože to je naša filozofia, že ani na súrodencov sa nesmie zabúdať," povedala Mirka Hunčíková

Špeciálny letecký deň mal svoj nultý ročník a všetci dúfajú, že sa rovnako stretnú o rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy