Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sme rodina tvrdí, že v prípade ohrozenia nevieme u občanov pokryť ani základné výživové nároky
Zdielať na

Sme rodina tvrdí, že v prípade ohrozenia nevieme u občanov pokryť ani základné výživové nároky

BRATISLAVA / Hnutie Sme rodina dnes vyzvalo ministerstvo pôdohospodárstva na zvýšenie potravinovej sebestačnosti. Podľa tohto hnutia v prípade infekčného alebo bezpečnostného ohrozenia štátu nevieme u občanov pokryť ani základné výživové nároky.

Kriticky komentovali nové informácie súvisiace s obchodnou bilanciou slovenského agrosektoru. Ministerstvo odkázalo, že negatívne saldo zahraničného obchodu, podiel slovenských výrobkov, či dominancia veľkých obchodných reťazcov sú výsledkom toho, že agrosektor bol 20 rokov na pokraji záujmu a za 2 roky je napriek opatreniam ťažké zastaviť rozbehnutý vlak.

"SNS tlčie klince do rakvy agrosektoru," povedal Peter Pčolinský, poslanec zo strany Sme rodina. "Treba si uvedomiť, že máme trhové hospodárstvo a nie plánovanú ekonomiku, ako to bolo v minulosti. Nemôžeme regulovať ceny ani diktovať veľkým reťazcom od koho majú brať potraviny a za aké ceny ich predávať. Môžeme však pomôcť rôznymi opatreniami a legislatívou, čo aj robíme," tvrdí Michal Feik, hovorca Ministerstva pôdohospodárstva SR .

Súvisiace články

Najčítanejšie správy