Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Inšpektorát práce preveroval úmrtie muža, ktorého pritlačil kombajn
Zdielať na

Inšpektorát práce preveroval úmrtie muža, ktorého pritlačil kombajn

KRÁĽOVÁ NAD VÁHOM / V prípade úmrtia muža, ktorého pritlačil kombajn zistili inšpektori práce množstvo pochybení. Týkajú sa hlavne bezpečnosti pri práci. Inšpektori hovoria o niekoľkých desiatkach pochybení.

K nešťastiu, pri ktorom prišiel o život 41-ročný otec dvoch detí došlo v areáli bývalého družstva. Stalo sa to vo chvíli, keď 25-ročný muž robil údržbu na kombajne.

Jaroslav, ktorý údajne čakal vo firme na kolegu, stál medzi kombajnom a adaptérom na kukuricu. Zamestnanec vošiel do kabíny a stroj naštartoval, ten sa dal do pohybu.

"Došlo k pritlačeniu poškodeného, ktorý sa v čase udalosti nachádzal v ohrozenom priestore," informoval Martin Mada z Inšpektorátu práce SR. Mohutný stroj spôsobil mužovi veľmi ťažké zranenia a záchranári mu už pomôcť nedokázali. Prípadom sa okamžite začala zaoberať polícia a aj inšpektorát práce. "Začali sme trestné stíhanie pre usmrtenie," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Inšpektori práce zisťujú okolnosti úrazu a zamerali sa aj na ochranu pri práci či dodržiavanie bezpečnosti. Podľa informácií TV JOJ hovoria o tom, že predbežne zistili až 30 pochybení.

Jaroslav bol živnostník a v areáli žiadnu prácu nevykonával. Bol tam však zamestnanec kombajnista, ktorý stroj riadil. Podľa inšpektorov zistili nedostatky aj v oblasti skladovania. Okolnosti úrazu sú stále v štádiu vyšetrovania. Ak sa pochybenia potvrdia, hrozia vysoké pokuty. "Do 200 tisíc eur," uviedol Mada.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Inšpektorát práce rovnako preveroval úraz: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy